Fitch: Trump risk yaratıyor

Fitch, "Trump yönetimi global ülke kredi notları için risk yaratıyor" açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Trump yönetiminin uluslararası ekonomik şartlar ve global ülke kredi temel göstergeleri için bir risk sunmakta olduğunu söyledi.

ABD politikasının öngörülebilirliğinin azaldığını belirten Fitch, bu azalmaya neden olarak yerleşmiş uluslararası iletişim kanalları ve ilişki normlarını bir tarafa bırakan, potansiyel global etkileri olan politika değişikliklerinin gündeme gelmesini gösterdi.

Fitch, global ülke kredi notları için birincil riskler arasında ticari ilişkilerde bozucu değişiklikler yaşanmasının, uluslararası sermaye akışlarının azalmasının ve finansal piyasalarda oynaklığın yer aldığını vurguladı. Bu risklerin gerçekleşmesinin ekonomik büyüme için olumsuz bir zemin oluşturacağını, kamu finansmanı üzerinde baskı yaratacağını ve bunların bazı ülkelerin kredi notları üzerinde etkileri olabileceğini ifade eden Fitch, maliyet artışları veya dış finansman temin edilebilirliğinin azalmasıyla para birimi değer kayıplarının bir araya gelmesinin de notları etkileyebiliceğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir