Gedikli: Olmayan riskler üzerine bir rapor

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gedikli, Moody's'in Türkiye'nin not görünümünü negatife indirmesine ilişkin olarak, "Moody’s yine Cuma günü gece operasyonu yaparak sanal korkular ve olmayan riskler üzerine bir rapor açıkladı!" ifadelerini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Moody's'in Türkiye'nin not görünümünü negatife indirmesini sosyal medya hesabı üzerinden eleştirdi.

"Moody’s yine Cuma günü gece operasyonu yaparak sanal korkular ve olmayan riskler üzerine bir rapor açıkladı!" diyen Gedikli, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin kurumsal gücünde yaşanan erozyonun devamı diyerek saçmalamış! FETÖ'cülerin kurumlardan temizlenmesi mi rahatsız etti sizi?

Zayıflayan büyüme görünümü demiş, Çin-Hindistan’ı çıkar gelişenlerde büyüme oranı 0.9 tüm dünyada 2.4! Ayrıca sanayi üretiminden sizi şaşırtacak derecede olumlu sonuçlar gelecek o zaman göreceğiz.

Kamu ve dış ödeme dengeleri üzerinde artan baskılar demiş kamu maliyemizde sene başında aldığımız kararla uyguladığımız 1,9 açık kamu maliyesinde ve mali disiplinde hiçbir sorun olmadığını gayet iyi biliyorsunuz ayrıca Maastricht kriteri olan yüzde 3 açığa hasret tüm AB.

Ve sonuç olarak artan kredi şoku riski demiş tam saçmalamış; Avrupa’da ödenemeyen kredi oranı yüzde 20. Açın bakın bakalım Türkiye’de dışarıya ödenemeyen borç var mı oranı kaç! Türkiye borç ödeme konusunda tarihin en büyük kriz zamanı olan 2001 döneminde bile aç kaldı borç ödedi hele ki şuanki güçlü kamu maliyesi ve bankacılık sistemindeki Türkiye için abesle iştigal iddia."

Moody's, Türkiye'nin not görünümünü 17 Mart 2017 Cuma gecesi durağandan negatife indirmiş, notunu ise değiştirmediğini bildirmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir