IMF: Büyüme için küresel işbirliği gerekiyor

IMF Başkanı Christine Lagarde, büyüme ivmesinin devam ettirilmesi için global işbirliği ve güçlü politikalar izlenmesi çağrısı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

IMF Başkanı Christine Lagarde, büyüme ivmesinin devam ettirilmesi için global işbirliği ve güçlü politikalar izlenmesi gerektiğini söyledi.

G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının Baden Baden'de  yaptıkları toplantıların ardından yazılı bir açıklama yapan Lagarde, "Yaptığımız toplantılar bir kez daha, G20'nin büyük ekonomilerin ortak bir çerçeve oluşturma yolunda birlikte çalışmaları için önemli
bir platform sağladığını gösterdi. Dünya genelinde büyümenin ivme kazanmakta olduğu bir zamanda toplandık ve belirsizlik devam etse de global ekonominin bir dönüm noktasına ulaştığına dair işaretler var. Güçlü parasal, mali ve yapısal politikalar her zaman olduğundan
daha önemli hale geldi. Global işbirliği ve doğru politikalar güçlü, sürdürülebilir, dengeli büyümenin başarılmasına yardımedebilir. Yanlış politikalar ise izlenen yeni ivmeyi durdurabilirler"dedi.

IMF'in global işbirliğini güçlendirmeye katkı sağlamaya hazır olduğunu tekrarlayan Lagarde, üye ülkeleri sermaye akışlarındaki aşırı oynaklığa karşı destekleme taahhütlerine bağlı olduklarını vurguladı. Lagarde, IMF olarak izleme araçlarını güçlendirecelerini ve politika tavsiyeleri sağlamaya hazır olacaklarını da belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir