ING Bank Türkiye, kârını açıkladı

ING Bank Türkiye'nin net kârı ise 592 milyon TL olarak gerçekleşti. Genel Müdür Pınar Abay, kârlılıkta geçmiş yatırımların ve güçlü maliyet yönetiminin etkili olduğunu ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ING Bank Türkiye, konsolide finansal sonuçları açıkladı. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, 2016 yılının dördüncü çeyreği itibarıyla bankanın aktif toplamı 58 milyar TL, net kârı ise 592 milyon TL oldu. Özkaynak hacmi 5.1 milyar TL olarak gerçekleşirken, sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 17.08 seviyesine ulaştı.

ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, yaptığı değerlendirmede, “Bu yılı ING Bank Türkiye olarak başarılı bir performansla kapadık. İş kollarımızda hedeflerimizi yakaladık. Dijital bankacılık vizyonumuzla gerek iç süreçlerimizde gerekse müşterilerimize sunduğumuz hizmet ve ürünlerde inovasyona yatırım yapmayı sürdürdük.

Kurumsal ve KOBİ iş kollarında firmalarımıza sağladığımız kredilerle birlikte konut kredilerinde de büyüme kaydettik. Krediler toplamımız 41 milyar TL’ye ulaşırken, geniş tabanlı ve küçük tasarrufları kapsayan mevduat hacmimiz 25 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Elde ettiğimiz başarılı sonuçlarda, bir yandan geçmiş yıllarda yaptığımız yatırımların meyvelerini almamız etkili olurken, diğer yandan tüm iş kollarımızda yürüttüğümüz etkin pazarlama faaliyetleri, uyguladığımız ihtiyatlı risk politikaları ve güçlü maliyet yönetimimiz önemli rol oynadı” dedi.

Öte yandan ING Bank’ın dijital kanalları kullanan toplam aktif müşterileri içindeki mobil bankacılık müşteri payı yüzde 85’e ulaştı. Mobil bankacılık kullanıcı sayısı 500 bine gelirken, 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 46’lık artış kaydedildi.