İngiltere, beklentiden fazla büyüdü

İngiltere ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 0,5 ile beklentilerin üzerinde büyüdü. Maliye Bakanı Hammond, büyüme oranının ekonomideki esnekliği ortaya koyduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Ulusal İstatistik Bürosu üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı.

Brexit'te yol haritasını belirlemeye hazırlanan İngiltere ekonomisi çeyreklik bazda yüzde 0,5 büyüdü ve beklentilerin üzerinde bir genişleme kaydetti.

Ekonomi yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre ise yüzde 2,3 büyüdü.

Beklenti bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,4, yıllık orana göre yüzde 2,1 oranındaydı.

'Olumsuz beklentiler nispeten giderildi'

Büyüme ikinci çeyreğe göre ivme kaybetsede, Brexit sonraki süreçte ekonomiye ilişkin olumsuz beklentilerin nispeten giderildiği görüldü.

Yılın üçüncü çeyreğinde hizmetler sektörü yüzde 0.8 büyürken, diğer üç ana sektör olan inşaatta yüzde 1.4, tarımda yüzde 0.7 ve imalatta ise yüzde 1'lik daralma gerçekleşti.

Hammond: Brexit'le başa çıkabileceğini gösteriyor

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, GSYH verisinin, İngiltere ekonomisinin Avrupa Birliği'nden ayrılmanın etkileriyle başa çıkabileceğini gösterdiğini söyledi. Hammond, beklentilerden daha iyi gelen GSYH büyüme oranının, İngiliz ekonomisinin esnekliğini ortaya koyduğunu da belirtti.

"İngiltere ekonomisinin temel göstergeleri güçlü ve bügünkü veri ekoniminin esnekliğini gösterdi" diye konuşan Hammond, "Ekonominin Avrupa Birliği ile yeni bir ilişkiye göre kendini ayarlaması gerekli, ancak bugünkü veri ekonominin AB'den ayrılma sürecinin ortaya çıkaracağı zorluklarla başa çıkmak ve yaratacağı fırsatları değerlendirmek için iyi konumlandığını ortaya koydu" dedi.