Kuroda: Jeopolitik riskler görünümü gölgeliyor

Kuroda, Japon ekonomisinin iyi performans göstermekte olduğunu belirtirken, Kuzey Kore ile tansiyonun artması gibi jeopolitik risklerin global büyüme görünümünü gölgelemekte olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, Japon ekonomisinin iyi performans göstermekte olduğunu belirtirken, Kuzey Kore ile tansiyonun artması gibi jeopolitik risklerin global büyüme görünümünü gölgelemekte olduğunu söyledi.

Kuroda, "Oldukça fazla jeopolitik risk var. Ancak liderlerin bununla iyi bir şekilde başa çıkacaklarını düşünüyorum" dedi.

Kuroda konuşmasında BOJ'un varlık alımlarına bir süre daha devam edeceğini de vurguladı.
Konuşmasında ayrıca serbest ticaret ve globalleşmeye karşı politikalar uygulanmasının uygun olmadığını, serbest ticaret ve globalleşmenin birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomiye refah getirdiğini belirtti.

Kuroda, "Global ekonomi İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra serbest ticareti destekleyerek büyük ilerlemeler sağladı. Ben serbest ticareti destekleyen çok uluslu çerçevenin devam edeceğine inanıyorum. Bunda büyük değişiklikler olmayacak" diye konuştu.