Mevduat bankacıları bir araya geldi

Aktif Bank ve BKT mevduat bankacılarını İstanbul'da buluşturdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aktif Bank, Çalık Holding'in Arnavutluk'taki bağlı ortaklığı Banka Kombetare Tregtare'nin (BKT) ev sahipliğinde İstanbul'da "World Savings and Retail Banking Institute" (WSBI) üyelerini ağırladı. 

Bankadan yapılan açıklamaya göre, dünya çapında 80 ülkeden 6 bin finansal kurumu temsil eden WSBI üyeleri, Aktif Bank ve Çalık Holding'in Arnavutluk'ta en büyük banka konumunda bulunan bağlı ortaklığı ve WSBI üyesi olan Banka Kombetare Tregtare'nin ev sahipliğinde bir araya geldi. 

20 ülkeden 30 tasarruf bankası yöneticisini bir araya getiren toplantıda, Türkiye'nin 2015 yılı G20 Başkanlığı ile ilgili öncelikleri ve bankaların bu konuda üstlenebileceği görevler ele alındı.  

Özellikle KOBİ'lerin finansmanına dönük tartışmaların yürütüldüğü toplantıda, katılımcılar kendi ülkelerindeki en iyi örnekleri paylaşma fırsatı buldu. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktif Bank Yönetim Kurulu Başkanvekili ve BKT Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta, Türk ekonomisinin özellikle son 12 yılda kaydettiği başarılı performansla dünyanın 18. büyük ekonomisi haline geldiğini aktardı. 

Usta, şunları kaydetti: 

"Global finansal kriz ortamında Türkiye, uluslararası yatırımcılar için daha da yükselen önemli bir oyuncu haline gelmiştir, yüzde 75'i Avrupa ülkelerinden olmak üzere toplam 120 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım çekmesi bunun önemli bir göstergesidir. Bankalarınız ve müşterilerinizin yükselen Türk pazarına dönük doğrudan yatırım projeleri ya da dış ticaret girişimlerinde işbirliği yapmak için biz daima buradayız." 

Bu konularda ilginizi çekebilir