Moody's'in piyasalara etkisi sınırlı oldu

Moody's kararının ardından küresel piyasalardaki negatif görünümün de etkisiyle Borsa İstanbul haftaya hafif satıcılı bir başlangıç yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cuma günü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından Türkiye'nin kredi notu görünümünün durağandan negatife indirilmesinin ardından piyasalar negatif bir açılış gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, haftaya 229 puan düşüşle 90.261 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,25 oranında değer kaybetti.

Geçen haftanın son işlem gününde BIST 100 endeksi haftayı yüzde 0,25 artışla Ocak 2015'ten bu yana en yüksek haftalık kapanış seviyesi olan 90.491,39 puandan tamamlamıştı.

Yurt içinde, geçen haftanın en önemli gündem maddesi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı olurken, cuma günü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "Ba1" olarak teyit etti ve görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

Analistler, Moody's'in kararının piyasalar üzerinde etkisinin sınırlı olacağını, bu hafta veri takviminin nispeten zayıf olduğunu, iç dinamiklerin piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini kaydetti.

Bu hafta Cuma gününe kadar Fed başkanlarının verecekleri sunumlar ve yapacakları konuşmalar dikkat çekerken, Perşembe günü Fed Başkanı Janet Yellen TSİ 15:00'da bir konuşma gerçekleştirecek.

Yurt içinde veya dışında bugün açıklanacak herhangi önemli bir veri bulunmuyor.

Altın, son 2 haftanın zirvesinde Altın, son 2 haftanın zirvesinde

 

Küresel piyasalar haftaya karışık başladıKüresel piyasalar haftaya karışık başladı

 

Dolarda baskı zayıfladıDolarda baskı zayıfladı