Ökmen: TL'nin toparlanma süreci için önemli

JCR Eurasia Rating Başkanı Ökmen, Dolar/TL'de toparlanma sürecinin devam etmesi için yatırımcı algısını bozacak türden siyasi açıklamaların gündeme getirilmemesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, dolardaki düşüş ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) aldığı önlemler sonrasında Türk lirasında (TL) başlayan toparlanma sürecinin devam ettiğini bildirdi.

Ökmen, yaptığı yazılı açıklamada, "Dolar endeksindeki düşüşün yanında özellikle Merkez Bankasının faiz maliyetlerini artırıcı önlemleri ile bizzat gecelik borç verme faizi ile politika faizi yerine ikame edilen geç likidite penceresi imkanı faizini yükseltmesi sonrasında TL de başlayan toparlanma süreci devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

TCMB nin faiz ve faiz maliyeti odaklı sıkılaştırma politikasında tereddüt etmeyeceği yönündeki yatırımcı algısını bozacak türden siyasi açıklamaların bundan böyle tekrar gündeme getirilmemesine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Ökmen, bu konunun, TL'nin toparlanma sürecinin devamlılığı açısından büyük önem taşıdığına işaret etti.