Piyasalar haftaya sakin başladı

Borsa İstanbul, haftanın ilk işlem gününde satıcılı açılmasına karşın pozitif bir kapanış gerçekleştirdi. Dolar kuru ise 3.63 seviyesinden çok uzaklaşmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA Online

Yurtdışı borsalardaki satıcılı seyir ve Moody's'in Türkiye'nin "Ba1" seviyesinde bulunan kredi notu görünümünü durağandan, negatife çekmesinin etkisiyle güne ekside başlayan yurtiçi piyasalar, sonrasında toparlandı ve veri takvimi açısından oldukça sakin olan günü pozitif tarafta tamamladı.

Güne hafif ekside başlayan Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, kapanışta 91.000 puana yaklaştı. BİST 100 endeksi, 410 puan artışla günü gördüğü en yüksek seviye olan 90.902 puandan kapattı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0,45 oranında değer kazandı.

Analistlere göre, Fed kararı sonrası gevşeme eğilimini devam ettiren ABD tahvil faizlerine paralel gevşeme eğilimini devam ettiren yurtiçi tahvil faizleri, yurtdışı borsalardaki negatif eğilime karşın BİST'in daha güçlü görünüm sergilemesini sağlıyor.

Dolar 3.62-3.64 aralığında

Döviz tarafına baktığımızda ise, Moody's kararı sonrası Türk Lirası cuma günü içindeki kazançlarının bir kısmını geri verse de gelişmekte olan ülkelerdeki eğilime paralel ve TCMB'nin fonlama maliyetini yüksek tutmasının etkisiyle güçlü görünümünü korumaya devam ediyor.

Dolar kuru dünü 3.62-3.64 aralığında yatay bir bant içerisinde geçirdi.

Geçtiğimiz haftaki FOMC kararları sonrası 3.70 desteğini sert şekilde kıran kur, TCMB'nin faiz artırımı ile kademeli olarak 3.60'lara kadar gerilemeyi başarmıştı.

Gündem zayıf

Bu hafta ekonomik takvimde son derece sakin bir veri akışı olacak.

Fed Başkanı Yellen başta olmak üzere diğer FOMC üyelerinin açıklamaları ve Trump'ın konuşması dışında piyasaları etkileyecek önemli gelişmeler yok.

Bu yüzden piyasalardaki sakin seyrin önemli bir siyasi gelişme olmadığı sürece devam etmesi bekleniyor.