TEB'in kârı açıklandı

Türk Ekonomi Bankası'nın, bu yılın dokuz ayındaki net kârı 886,5 milyon TL oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından yapılan açıklamada, bankanın 30 Eylül 2016 tarihli finansal tabloları duyuruldu.

Açıklamaya göre, bankanın kredileri 2016'nın dokuz ayında toplam aktiflerinin yüzde 71’ini oluştururken, toplam 55,4 milyar TL’lik kredilerin yarıya yakını Türkiye ekonomisinin lokomotifi KOBİ’lere kullandırıldı. Aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 8 artarak 77,8 milyar TL’ye ulaşan bankanın net kârı ise 886,5 milyon TL oldu.

Risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in 2016 yılının 3. çeyreğinde takipteki kredilerinin oranı yüzde 2,97 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde toplam mevduat ise 8 oranında artarak 47,9 milyar TL’ye ulaştı. Büyümesini sermaye yapısıyla birlikte sürdürmekte olan TEB’in özkaynakları yüzde 11 artarak 7,7 milyar TL’ye ulaşırken sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 14,52 oldu.

TEB sendikasyonunu yüzde 100 yeniledi

Ağustos 2016’da sendikasyon kredisini yenileyen TEB, 352 milyon avro ve 205 milyon dolar tutarında iki ayrı dilimden oluşan 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı. Sendikasyon kredisinin toplam maliyeti sırasıyla "Euribor + yüzde 0,75" ve "Libor + yüzde 0,85" olarak gerçekleşti TEB, imzaladığı bu sendikasyon kredisi ile Ağustos 2015'te sağladığı sendikasyon kredisini yüzde 100’e yakın oranda yenilemiş oldu. Bu kredi, yatırımcıların Türkiye’deki temel ekonomik göstergelerin ve bankacılık sektörünün sağlamlığına ve TEB’in performansına olan güvenini bir kez daha teyit etmiş oldu.

TEB, 2015 yılında hayata geçirdiği "Kadın Bankacılığı" ile kadın patronlara özel bütünlüklü bir hizmet anlayışı ile onlara özel çözümler geliştirmeye devam etti. 2016 yılı eylül sonu itibarıyla Türkiye’nin farklı birçok ilinde düzenlenen 10 akademi etkinliğiyle bin 300’den fazla iş kadınına ulaşıldı.

Kadınların yönettiği işletmeleri desteklemek ve kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği” programı kapsamında TEB, 2016 yılı üçüncü çeyreği itibariyle 4 bin 500’den fazla müşterisine toplam 180 milyon TL’nin üzerinde kredi sağladı.

TEB, Girişim Bankacılığı ile 2016 yılının 3. çeyreğinde de girişimcilik ekosistemini geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam etti. Bugüne kadar TEB Kuluçka Merkezi’ne 4 bin 300’e yakın yeni iş fikri gelirken, bunlardan 441’i kabul edildi; 15 girişimci ise toplamda 14 milyon TL yatırım almayı başardı. TİM iş birliği ile de güçlenen, bankayı sektörde farklılaştıran ve girişimcilik ekosisteminde güçlü bir yer edinmesini sağlayan Girişim Evleri’nin sayısı 9’a çıktı.

TEB Özel Melek Yatırım Platformu (www.melekyatirimplatformu.com) üzerinden başvuruların alındığı TEB Fintech Future Four Programı’na, yenilikçi finans teknolojisi fikirlerine sahip takımlar, 20 Kasım Pazar gününe kadar Türkçe veya İngilizce olarak başvuru yapabilecek. Başvuru yapacak takımların istenen özelliklerdeki kısa bir video ile hayallerindeki ürünün özellikleri, kattığı değer, kaynak ihtiyaçları, zamanlama, takım ve metodolojilerini anlatmaları bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir