'Trump ABD için olumlu olabilir'

Lagarde, Trump'in planlandığı hamlelerin ABD ekonomisi için iyi olabileceğini ancak Amerikan faiz oranlarının yükselmesi ve doların güçlenmesinin küresel ticareti zorlayacağını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

IMF Başkanı Christine Lagarde, ABD Başkanı Donald Trump'in atmayı planlandığı adımların ABD ekonomisi için kısa vadede iyi olduğunu ancak, Amerikan faiz oranlarının yükselmesi ve ABD Doları'nın güçlenmesinin global ticareti zorlayacağını söyledi.

Dubai'de konuşan Lagarde, Trump'ın ABD altyapısına yatırım ve vergi reformu planlarının büyük olasılıkla Amerikan ekonomisini büyüteceğini belirtti.

"ABD ekonomisinde büyüme konusunda iyimser olmas için nedenler var" diye konuşan Lagarde, bununla birlikte Trump'ın politikalarının global ekonomi için zorluk yaratacak bir sıkılaşmaya yol açmasının muhtemel olduğunun farkında olduklarını da ifade etti.

Lagarde, Avrupa'da yaklaşan seçimlerden çıkacak sonuçlar konusunda endişeleri olduğunu söyledi. Bununla birlikte Lagared, Euro Bölgesi'nin ekonomik problemlerini çözmek konusunda ilerleme sağladığını da vurguladı. Lagarde, Fransa, Hollanda ve Almanya'da bu yıl yapılacak seçimlere ilişkin değerlendirmelerine yönelik bir soruya, "Endişeliyim, tüm bu seçimlerin sonuçları konusunda endişelerim var" yanıtını verdi.