TSKB’den 366,9 milyon liralık net kâr

TSKB'nin net dönem kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 artarak 366,9 milyon TL oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB), 2016 yılının dokuz ayına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı.

TSKB'nin konsolide olmayan finansal tablolarına göre, 2016'nın dokuz aylık döneminde toplam aktif büyüklüğünü yüzde 10,3 artırarak 23 milyar TL’ye ulaştıran bankanın, nakdi kredileri ise aynı dönemde yüzde 12,3’lük büyüme kaydederek 15,4 milyar TL oldu.

TSKB’nin net dönem kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 oranında artarak 366,9 milyon TL oldu. İlk dokuz ayda, özkaynaklarını yüzde 15,3’lük artışla 2,9 milyar TL’ye taşıyan banka, yıllık bazda yüzde 18,3 özkaynak getiri oranı ve yüzde 2,2 aktif getiri oranı elde etti.

"2016’nın ilk dokuz aylık dönemi belirsizliklere rağmen başarılı geçti"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Suat İnce, TSKB’nin hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "2016’nın ilk dokuz aylık döneminde kalkınma bankacılığı alanındaki 66 yıllık uzmanlığımızla reel sektöre destek vermeye devam ettik. Özellikle yenilenebilir enerji, kaynak ve enerji verimliliği, lojistik ve kapasite artışı yatırımlarına finansman sağladık. Bu yıl bilançomuzu büyütürken, aktif kalitemizi de koruduk. Kredi büyümesinde 2016 yılını öngörülerimizle paralel bir performansla tamamlayacağımızı tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin geleceğine ve dinamizmine inandığını aktaran İnce, en büyük zorlukların geride kaldığını düşünerek, 2017’nin TSKB ve ülke açısından iyi bir yıl olmasını beklediklerini vurguladı.

İnce, uzun süredir bekleyen yatırımların hız kazanacağını düşündüklerine dikkati çekerek, "TSKB olarak, Orta Vadeli Program çerçevesinde ülkemizin kalkınmasını, rekabet gücünü, istihdamını destekleyecek ve üretimde verimlilik artışı sağlayacak yatırımlara finansman sağlayacağız." bilgisini verdi.

TSKB’nin reel sektöre verdiği destekte sürdürülebilirlik yatırımlarının her zaman önceliği olduğunu kaydeden İnce, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Portföyümüzün yüzde 50’den fazlası sürdürülebilirlik yatırımlarından oluşuyor. Kurulu gücü 4.272 megavata ulaşan yenilenebilir enerji santralleri için taahhüt ettiğimiz rakam 3,2 milyar dolara ulaştı. Enerjiyi de içine alan tüm kaynak verimliliği yatırımlarına ise bugüne kadar 630 milyon doların üzerinde destek verdik. Tüm bu yatırımlarla ülkemizin karbon ayak izinin yıllık 9,8 milyon ton azalmasını sağlıyoruz. Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemek için yenilikçi çözümler geliştirmeye de özen gösteriyoruz. Bu yıl ihraç ettiğimiz ülkemizin ilk yeşil tahviliyle bu konuda önemli bir adım attığımıza inanıyoruz. Geçtiğimiz ay aldığımız ‘Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde Yılın Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı’ ödülü bu inancımızı perçinliyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir