'Finansal operasyonlar artabilir'

AK Parti MKYK Üyesi Gedikli, cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlere yaklaşıldığı süreçte finansal operasyonların artabileceğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Bülent Gedikli, 17 Aralık'tan 30 Mart'a kadar geçen sürede piyasalarda oluşturulmaya çalışan algı operasyonun tutmadığını belirterek, "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlere yaklaşırken finansal operasyonların artabileceğini düşünüyorum. Herkesin bu konuda azami dikkatli olması gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin önünde kısa bir zaman içinde iki önemli seçimin olduğunu belirten Gedikli, bunun yanı sıra önümüzdeki yıl G-20'ye de dönem başkanlığı yapacak olmasından dolayı tüm dünyanın gözünün Türkiye üzerinde olacağını söyledi.

"Parazit yapılarla da mücadele ediyoruz"

Bu süreçte Türk iş dünyasının dünyada bilinirliğinin artması için önemli çalışmalar yapılması gerektiğini anlatan Gedikli, "Dolayısıyla Türkiye'nin siyasi gündeminin yanı sıra böylesine uluslararası öneme sahip bir organizasyon için atılacak adımlar için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışma içindeyken bir de Türkiye'nin ayağını bağlamak, milletin huzurunu bozmak, ülkenin istikrarına engel olmak isteyen parazit, paralel yapılarla da mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Küresel mali krizden tüm ülkelerin etkilendiğini ancak Türkiye'nin bu krize büyük bir direnç gösterdiğini belirten Gedikli, şunları kaydetti:

Son zamanlarda çeşitli kredi derecelendirme kuruluşları 'gelişmiş ekonomiler sana söylüyorum, Türkiye sen anla' mealinde açıklamalar yapıyor. Ben de şuna dikkati çekmek istiyorum. Polonya'nın notu 'A' iken Türkiye'nin notu ile ilgili olumsuz yorum yapmakla kim ne kazanıyor, buna bakmak lazım. 17 Aralık'tan 30 Mart'a kadar geçen sürede piyasalarda oluşturulmaya çalışan algı operasyonu tutmadı. Şimdi çok daha uyanık olunması gereken bir döneme giriyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlere yaklaşırken finansal operasyonların artabileceğini düşünüyorum. Herkesin bu konuda azami dikkatli olması gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir