Fındık tüketiciyle aracısız buluşacak

FİSKOBİRLİK, Türkiye genelinde sayısı binlerle ifade edilecek yeni açacağı satış reyonlarıyla, fındık ve fındık ürünlerini direkt tüketiciyle buluşturmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GİRESUN - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), Türkiye genelinde sayısı binlerle ifade edilecek yeni açacağı satış reyonlarıyla, fındık ve fındık ürünlerini direkt tüketiciyle buluşturmayı hedefliyor. 

Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Entegre Fındık İşleme Tesislerinin (EFİT), FİSKOBİRLİK'in amiral gemisi olarak görüldüğünü söyledi. 

EFİT'in durumunun gayet iyi olduğunu ve yeni yatırımlar yaptıklarını ifade eden Bayraktar, "EFİT'e üretim planlamaları yapıyoruz. İki yıl önce EFİT'in bilançodaki zararı 6 milyon liraydı, tahmin ediyorum bu yıl 4,5 milyon lira kara çıkacak" dedi. 

Bayraktar, büyümenin getirisiyle hem distribütörler verilmesi anlamında hem de tüm ürünlerin Türkiye'ye dağıtılması anlamında çalışmalarının olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: 

"EFİT'in ürettiği ürünlerin direkt tüketiciye ulaşması anlamında küçük satış reyonları oluşturmaya başladık. Üreticiyle tüketiciyi bir noktada buluşturma anlamında planlamamız devam ediyor. Yakın zamanda Ankara'da bir şube daha açtık. Ordu ve Giresun'da da şubelerimiz var. İstanbul'da bir planlamamız var. Bu anlamda tüm Türkiye'de özellikle fındık bölgesinde, daha sonra belki tüm büyük şehirlerde satış reyonlarını oluşturacağız." 

Satış reyonları tüm Türkiye'de olacak 

Satış reyonlarını artırmanın, ciddi anlamda gelecek bekledikleri bir proje olduğunu belirten Lütfi Bayraktar, "Genel anlamda 7 reyonumuz var, yeni bir projedir, bu sayı tahmin ediyorum çok ciddi anlamda yükselerek devam edecektir, bu konuda bir sayı vermek mümkün değil ama binlerle ifade edilebilecek bir rakam düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bayraktar, reyon açmanın maliyetli bir iş olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: 

"Aslında bu asli işimiz, yani tüketiciyi fındık ürünleri noktasında bir noktada buluşturmak. FİSKOBİRLİK'in kamuoyundaki itibarı anlamında, tüketicinin fındık ürünleri ve FİSKOBİRLİK'le buluşması anlamında çok önem verdiğimiz bir proje. Az maliyetli, sosyal sorumluluk da içeren bir proje. Bu anlamda tüm Türkiye'de olacağız." 

Bu konularda ilginizi çekebilir