"Fındık üreticileri aceleci davranmasın"

UFK Yönetim Kurulu Üyesi Başaran, "Fındık üreticilerimiz bu sene kesinlikle emanete fındık vermesin. İhtiyacı kadar satsınlar. Bu yıl fındık fiyatının 10 liranın üzerinde olacağını tahmin ediyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE  - Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran, "Fındık üreticilerimiz bu sene kesinlikle emanete fındık vermesinler. İhtiyacı kadar satsınlar. Bu yıl fındık fiyatının 10 liranın üzerinde olacağını tahmin ediyoruz" dedi. 

Başaran, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Akçakoca'da fındık hasadının erken başladığını söyledi. 

Fındık üreticilerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan getirdikleri mevsimlik tarım işçilerine ürünlerini toplamaya başladığını anlatan Başaran, "Mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi toprak yapısına ve cinsine bağlı, Karadeniz'de olduğu gibi Akçakoca'da da bazı alanlarda fındık erken olgunlaştı ve hasadı bir hafta önce başladı" diye konuştu. 

Bu yıl Doğu Karadeniz ve diğer bölgelerde don nedeniyle rekoltenin beklenenin altında olacağını ifade eden Başaran, şöyle konuştu: 

"Bazı kurum ve kuruluşlar rekolteyi yüksek göstererek fındıkta spekülasyon yapmaya çalışmaktadır. Bizim rekolte tahminimiz Türkiye genelinde 360 bin tondur. Akçakoca'da ise 25 bin ton. Biz fındığın değerinin düşmemesi için gereken mücadeleyi göstereceğiz. Fındık üreticilerimiz bu sene kesinlikle emanete fındık vermesinler. İhtiyacı kadar satsınlar. Bu yıl fındık fiyatı 10 liranın üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Zaten bu, olması gereken fiyattır. Üreticilerimiz fındığı ne kadar elinde bekletirse o kadar fiyatı yükselecektir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir