Fındık üreticilerinden borç erteleme talebi

UFK Yönetim Kurulu Üyesi Başaran,çiftçi borçlarının ertelenmesi ve kredi olanaklarını sağlanması başlıca taleplerimiz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE - Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran, marttaki don olayı nedeniyle zarara uğrayan fındık üreticilerinin borçlarının ertelenmesi ve yeni kredi olanakları sağlanmasını istediklerini söyledi. 

Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UFK'nın Ordu'da düzenlediği geniş kapsamlı toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerine çiftçilerin borçlarının ertelenmesi ve yeni kredi verilmesi konusunda görüş bildirdiklerini anlattı.. 

"Çiftçi borçlarının ertelenmesi ve kredi olanaklarını sağlanması başlıca taleplerimiz" diyen Başaran, "Talebimizin olumlu karşılanacağını düşünüyorum.  Diğer bir talebimiz ise 2014 yılının alan bazlı desteklerin mahsul öncesi verilmesi oldu. Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine borçların ödenmesi için son gün 30 Ekim tarihidir. 'Gerekli ertelemelerin bu tarihe kadar açıklanması gerekir' diye düşünüyorum" ifadesini kullandı. 

Don olayının ardından çiftçilerin zararlarının karşılanması konusunda bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmadığını vurgulayan Başaran, "Resmi açıklama yapılmadı. Alan olarak çalışma yapılacaktır. Batı Karadeniz'de yüzde 37'lik zarar mevcut" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir