Fındıkta hasat tarihleri açıklandı

Trabzon Valiliği, kentte 2014 yılı fındık toplama işleminin 1 Ağustos'ta başlayacağını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Trabzon'da, 2014 yılı için fındıkta hasat tarihini açıkladı.Kentte fındık toplama işlemi 1 Ağustos'ta başlayacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürlüğünün genelgeleri çerçevesinde fındık tarımının yapıldığı Trabzon'da da fındık toplama tarihlerinin belirlendiği kaydedildi. 

Ekonomi Bakanlığı Trabzon Bölge Müdürlüğü Başkanlığından, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Karantina Müdürlüğü, FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü, Fındık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği ve Ürün Denetmenleri Trabzon Grup Başkanlığı Temsilcilerinden oluşan komisyonun 23 Temmuz 2014 tarihinde toplantı yaptığı belirtilen açıklamada, toplantıda kentteki fındık toplama tarihlerinin açıklandığı belirtildi. 

Buna göre, Trabzon'da fındık toplama işlemi, 250 metre rakıma kadar olan sahil kesiminde 1 Ağustos Cuma, 251 ile 500 rakım arasındaki orta kesimde 8 Ağustos Cuma, 500 rakımın üzerindeki yüksek kesimlerde ise 14 Ağustos Perşembe başlayacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir