FİSKOBİRLİK üreticiyi daha güçlü koruyacak

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, "Hem üreticiyi korumak hem de piyasayı dengelemek adına geçmiş yıllardan güçlü bir şekilde piyasaya gireceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GİRESUN - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), mali durumunu güçlendirmesi dolayısıyla bu yıl fındık üreticisini daha iyi koruyabilecek. 

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yaptığı açıklamada, yeni sezonda piyasaya girerek fındık alımı yapacaklarını söyledi. 

Fındık alımında geçen yılki modellerin devam edeceğini anlatan Bayraktar, "Peşin fiyat, bir miktar peşin, belki bir miktar alışveriş, emanet yöntemi fiyatla devreye gireceğiz. Fiyatların yükselmesiyle FİSKOBİRLİK dışındaki emanetçilerimiz mağdur oldu. Daha önceki sözümüz nasılsa emanet fındıklar o şartlarda bozuldu, kimseyi mağdur etmedik" dedi. 

Bayraktar, tüccar gibi üreticilerin bahçesine, harmanına giderek fındığı alacaklarını, o gün hesaplanan parayı piyasanın bir miktar üzerinde yatıracaklarını belirterek, "Akla şu gelebilir tabi, FİSKOBİRLİK tekrar yüksek fiyatla fındık mı alıyor? Hayır, FİSKOBİRLİK kendi tesislerinde üretim yapabileceği, katma değer yaratabileceği ürünlerde kullanmak için fındık alıyor. Hem üreticiyi korumak hem de piyasayı dengelemek adına geçmiş yıllardan güçlü bir şekilde piyasaya gireceğiz" diye konuştu. 

"Üretici borçları ekim sonu itibarıyla bitecek" 

FİSKOBİRLİK'in mali yapısının artık eski gibi olmadığını vurgulayan Lütfi Bayraktar, şunları kaydetti: 

"Piyasadaki itibarımız geçmişe göre gayet olumlu, finans kaynaklarıyla ilgili irtibatlarımız gayet iyi, entegre tesisimiz gayet iyi üretiyor ve satıyor. Eylül ayı itibarıyla belki yeni ürünler ortaya koyacağız, çalışıyoruz yani. Çalışınca da kazanıyoruz doğal olarak. Belki akla şu gelebilir, geçmiş yıllardan üreticilerle ilgili borçlar var. Daha önce bu konularla ilgili bir kısım tarihler verdik tutmadı ama şunu söyleyebilirim, total üreticiye olan borcumuzun yüzde 7'leri civarında bir miktarı kaldı. Ekim sonu itibarıyla bitirmeyi planlıyoruz. Elimizdeki kaynaklar, planlamamızla ekim sonu itibarıyla üreticiye olan bütün borcumuzu bitireceğiz." 

"Haziranda bir miktar avans verilecek"

Bayraktar, kendilerine ürün veren üreticilere sezon sonunda, belki sezona girerken ama geçmiş yılda da ürün veren üreticilere avans vereceklerini söylediklerini hatırlatarak, bu yıl 2013 sezonunda FİSKOBİRLİK'e ürün veren üreticilere mutlaka haziran ayı içerisinde bir miktar avans vereceklerini dile getirdi. 

"Artık hasta yoğun bakımdan çıktı, taburcu olmaya alışkın, devamlı doktoruna çıkıp ne zaman taburcu olacağım kardeşim diyor" ifadesini kullanan Lütfi Bayraktar, "FİSKOBİRLİK de bu durumda. Zaten daha önce de söyledim bütün mali bilançolarımız incelense nereden nereye geldiğimizi görmek daha mümkün olacaktır" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir