Fitch, Türkiye'nin kredi notunu korudu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "BBB-" olarak teyit etti, not görünümünü "durağan"da bıraktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Uluslararı kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin BBB- notunu teyit etti ve görünümünü durağan olarak belirledi. Ancak kuruluş, Türkiye ekonomisinin yüksek derece oynak olmaya devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin makroekonomik politika öngörülebilirliğinin benzer piyasalara göre zayıf olduğunu söyleyen Fitch, diğer yandan cari işlemler açığındaki iyileşmenin hız kazanacağını belirterek, Cari işlemler açığı/GSYH oranının 2014'te yüzde 6'ya 2015'te yüzde 5'e ineceğini öngördü.

Siyasi risklere de önemli yer ayıran Fitch açıklamasında, "Siyasi riskler Türkiye için bir bilinmeyen olmaya devam ediyor. Önümüzdeki iki seçime kadar siyasi gerilim sürer ve ekonomik görünüm gölgelenir. Artan siyasi gerilim, hükümetin etkinliğini azaltırsa not için ayarlama yapılabilir" ifadelerine yer verildi.

Fitch, kredi büyümesi ve cari açığı artıracak politikaların da not ayarlamasına neden olabileceğini not düştü. 

Türkiye'nin 2014 büyüme tahminini yüzde 3.2'den 2.5'e, 2015 tahminini de yüzde 3.8'den yüzde 3.2'ye indiren Fitch, öte yandan düşük enflasyon ve cari açık ile yapısal reformların pozitif not ayarlamasına yol açacağını söyledi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir