Ford Otosan'dan 435 milyon dolarlık yatırım

Yaklaşık 650 milyon dolarlık yatırımla yeni Transit’i üretmeye başlayan Ford Otosan, bu yıl da 435 milyon dolarlık yatırım hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, bu yıl Türkiye otomotiv pazarının 633 bin adet olarak gerçekleşmesini tahmin ettiklerini belirterek, “Ford Otosan olarak bu dönüşüm yılında 83 bin adetlik bir satış hedefliyoruz. 195 bin adetlik ihracat rakamına ulaşmayı amaçlıyoruz. Üretim hedefimiz ise 237 bin adet. 2011’de başladığımız yatırımlara bu yılda devam ederek 435 milyon dolar yatırım gerçekleştireceğimizi öngörüyoruz” dedi.

Haydar Yenigün, Yeni Ford Transit’in tanıtım toplantısında yaptığı konuşmadı,  satışlardaki liderliği üretim ve ihracat ile yarattıkları ekonomi, mühendislik hizmetlerimizdeki başarı ve sektörde örnek gösterilen istihdam rakamlarıyla da ortaya koyduklarını anlattı.   Geçen yıl  toplam satış rakamlarının 341 bin adet olduğunu aktaran Yenigün, Kocaeli ve İnönü fabrikalarında 281 bin adet araç ürettiklerini ve dünya pazarlarına Türkiye ticari araç ihracatının yüzde 61’ini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yenigün, 227 bin adetlik ihracatla 3,8 milyar dolarlık ihracat geliri elde ettiklerini belirterek, “İhracatımızda yükselen bir kalem olan mühendislik hizmetlerimizden elde ettiğimiz gelirise 2012 yılına göre yüzde 38 oranında artış ile 73 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi. Haydar Yenigün, 2014 yılında Türkiye'de  633 bin adet satış gerçekleşmesini öngördükleriniaktararak, “83 bin adetlik bir satış,195 bin adetlik ihracat rakamına ulaşmaktır. Üretim hedefimiz ise 237 bindir.  435 milyon dolar yatırım gerçekleştireceğimizi öngörüyoruz”ifadelerini kullandı.

Mart ayında satışa sunulacak

Alınan bilgilere göre, pazara sunulduğu 1965 yılından bugüne, Kuzey Amerika’dan Avustralya’ya 7 milyondan adetten fazla satılan Ford Transit’in, küresel pazar için Ford Otosan Kocaeli tesislerinde üretilen 7’nci nesli, Mart 2014’ten itibaren Ford bayilerinde müşterileriyle buluşacak.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün'ün "Transit Ekonomisi" tabiriyle tanıttığı ve hafif ticari araçlar sınıfında çok önemli bir yeri olan Transit'in van, minibüs, tek ve çift kabinli kamyonet olmak üzere 4 farklı karoser seçeneği bulunuyor. Transit’in kamyonet versiyonu 55 bin 500 lira, van versiyonu 59 bin 800 lira ve minibüs versiyonu 75 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Önden çekişli, arkadan itişli veya dört tekerden çekişli olarak üretilen Yeni Transit; 125, 135 ve 155 PS’lik üç motor seçeneğiyle Avrupa›da sadece Ford Otosan tarafından üretilecek ve 106 ülkeye ihraç edilecek.