Formula 1'in en genç pilotu olacak

Scuderia Toro Rosso takımının gelecek sezon için anlaştığı 16 yaşındaki Max Verstappen, Formula 1'in en genç pilotu olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Formula 1 takımlarından Scuderia Toro Rosso'nun (STR), gelecek sezon için kadrosuna kattığı 16 yaşındaki Hollandalı Max Verstappen, "en genç sürücü" olarak tarihe geçecek. 

STR'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, takıma bu yıl katılan 20 yaşındaki Rus pilot Daniil Kvyat'ın 2015 sezonundaki partneri, halen Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen Formula 3 Avrupa Şampiyonası'nda yarışan Max Verstappen olacak. 

Geçen hafta Red Bull'un gençler programına dahil olan Verstappen, 2015 sezonunun 15 Mart'ta düzenlenecek ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sinde STR'nin direksiyonuna geçmesi halinde, bir Formula 1 yarışına katılan en genç sürücü olacak. Kvyat, aksi bir durum yaşanmadığı takdirde 17 yaş, 164 günlükken kariyerinin ilk Formula 1 yarışında mücadele edecek. 

Eski (1994-2003) Formula 1 pilotu Jos Verstappen'in oğlu olan Max, 33 yarıştan oluşan Formula 3 Avrupa Şampiyonası'nın şu ana kadar düzenlenen 27 yarışından 8'ini kazandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir