Galatasaray 'Umut'la bitirdi

Spor Toto Süper Lig'in 8. hafta açılış maçında Galatasaray, evinde ağırladığı Kasımpaşa'yı Umut Bulut'un uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1'le geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında zorlu bir mücadelenin ardından Kasımpaşa'yı 2-1 yendi.

Son dönemdeki başarısız futboluyla eleştirilerin hedefi olan sarı-kırmızılı ekip, rakibi karşısında adeta ecel terleri dökerken, 90+1. dakikada Umut Bulut'un golüyle hayat buldu.

Karşılaşmanın 41. dakikasında, savunmadaki bir kademe hatasında Kasımpaşa'nın Adem Büyük'le bulduğu gole engel olamayan "Cim Bom", ikinci yarıda 53. dakikada Burak Yılmaz,  90+1. dakikada ise Umut Bulut'la fileleri havalandırarak 3 puanın sahibi oldu.

Galibiyet hayata döndürdü

Son iki resmi maçında farklı skorlarla mağlup olan Galatasaray, Kasımpaşa galibiyetiyle hayata döndü.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a, ardından Süper Lig'de İstanbul Başakşehir'e 4-0'lık skorlarla yenilen sarı-kırmızılı ekip, taraftar tepkileriyle de karşı karşıya kaldığı müsabakada hem 3 puan hem de büyük moral elde etti.

Son 5 sezonun en iyisi

Sarı-kırmızılı ekip, son maçlarda aldığı sonuçlarla eleştirilerin hedefi olmasına karşın Kasımpaşa galibiyetiyle ligde son 5 sezonun en iyi performansını yakaladı.

Kasımpaşa galibiyetiyle ligde 16 puana ulaşan Galatasaray'ın performansı, ilk 8 haftada 19 puan kazanılan 2009-2010 sezonunun gerisinde kalırken, son 4 sezonun üzerinde bir puan performansı olarak dikkati çekti.

Galatasaray'ın bu sezon dahil son 6 sezondaki 8. hafta performansları şöyle:

8. hafta performansları

 Sezon      Maç      G      B      M      A       Y       P 
 2014-15       8      5      1      2      10     10      16 
 2013-14       8      3      4      1      11       7      13 
 2012-13       8      4      3      1      19     12      15 
 2011-12       8      4      2      2      13       9      14 
 2010-11       8      4      -      4      12     12      12 
 2009-10       8      6      1      1      21      9      19

 

Tribüne gitmediler

Galatasaray takımı, Kasımpaşa galibiyeti sonrası tribünlerin davetini geri çevirdi.

Karşılaşma içinde zaman zaman tribünlerin tepkileriyle karşılaşan oyuncular, maç sonunda yapılan davete karşılık vermeyerek soyunma odasının yolunu tuttu.

Tribünlerin isteği karşılık bulmazken, "Sabri reis takımı buraya getir" tezahüratları sonrası Sabri Sarıoğlu'nun çabaları da durumu değiştirmedi. Bir süre bekleyen taraftarlar, ıslıklarla tepki göstererek stattan ayrıldı.

Selçuk İnan taraftarları kızdırdı

Karşılaşmanın 31. dakikasında Semih Kaya'nın savunmada bir topu uzaklaştırmakta güçlük çekmesinin ardından Selçuk İnan, takım arkadaşına kızarken, bu durum taraftarın tepkisini çekti.

Pozisyonun bitmesinin ardından Selçuk, Semih'ten topu uzak bir noktaya vurmasını isterken, takım kaptanının çok sert olmayan bu uyarısının ardından tribünlerden ıslıklar yükseldi.

Selçuk, ilk yarının son anlarında yaptığı bir geri pasın ardından da yine tribünlerin tepkisiyle karşılaştı.

Olcan Adın cezalı duruma düştü

Kasımpaşa karşısında sarı kart gören sarı-kırmızılı oyuncu Olcan Adın, cezalı duruma düştü.

Müsabakanın 27. dakikasında hakem Hüseyin Göçek'ten sarı kart gören Olcan, bu sezon ligde dördüncü kez sarı kart gördü ve ligdeki Kardemir Karabükspor maçı öncesi cezalı oldu.

Orhan Şam, sarı kart cezalısı

Kasımpaşalı oyuncu Orhan Şam, Galatasaray maçının 47. dakikasında sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

Bu sezon ligde dördüncü kez sarı kart gören Orhan Şam, takımının 9. haftada Gençlerbirliği ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig'in 8. hafta karşılaşmasında Kasımpaşa'yı konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda önemli değişikliklere gidildi.

Teknik direktör Cesare Prandelli, son oynanan ve 4-0 kaybedilen İstanbul Başakşehir müsabakasının ilk 11'inde, sakatlıktan dönen oyuncularla birlikte 7 değişiklik yaparak takımını Kasımpaşa karşısına çıkardı.

İtalyan teknik adam, İstanbul Başakşehir maçına ilk 11'de başlayan oyunculardan, sakatlığı bulunan Melo'nun dışında, Dzemaili, Sneijder, Hakan Balta ve Tarık Çamdal'ı yedek soyundururken, Koray Günter ile Veysel Sarı'yı ise ilk 18'e almadı.

Kasımpaşa karşısında bu oyuncuların yerine Hamit Altıntop, Alex Telles, Chedjou, Semih Kaya, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak ve Sabri Sarıoğlu forma giydi.

Semih Kaya maça yetiştirildi

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund ile yaptığı maçta sakatlanan ve İstanbul Başakşehir karşılaşmasında oynayamayan isimlerden Chedjou yeniden kadroya dönerken, dün yapılan antrenmanda bir sakatlık daha geçiren Semih Kaya ise müsabakaya yetiştirildi.

Kasımpaşa maçı öncesi son antrenmanı yarıda bırakmak zorunda kalan Semih, çekilen MR'da ciddi bir duruma rastlanmaması ve kendisini iyi hissetmesi nedeniyle karşılaşmaya ilk 11'de başladı.


Sabri ilk 11'e döndü

Sezon başı planlamasında, kadroda düşünülmediği belirtilerek 21 yaş altı takımına gönderilen Sabri Sarıoğlu, yeniden A takıma dönmesinin ardından ilk maçına 11'de başladı.

Göreve gelen başkan Duygun Yarsuvat yönetiminin kararıyla tekrar A takıma alınan tecrübeli oyuncu, bu sezonki ilk resmi karşılaşmasına Kasımpaşa karşısında ve ilk 11'de çıkmış oldu.

Sarı-kırmızılı ekiple son resmi maçını, geride kalan sezonun son haftasında 17 Mayıs 2014'te yapılan Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında oynayan Sabri, aradan geçen 168 günün ardından tekrar formasına kavuşmuş oldu.

Sabri Sarıoğlu, Türk Telekom Arena'da taraftarların tezahüratlarıyla karşılandı.

Sneijder ilk kez yedek

Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, takımın yıldız ismi Wesley Sneijder'i Kasımpaşa karşısında yedek soyundurarak sürpriz bir karara imza attı.

Kulüpte sorunlar yaşadığı ileri sürülen Hollandalı yıldızın bu maçın yedekleri arasında yer alması, söylentileri ciddi bir noktaya taşırken, Sneijder bu sezon ilk kez 11'in dışında kaldı.

Sarı-kırmızılı takımın bu sezon oynadığı 7 lig, 3 Şampiyonlar Ligi ve 1 TFF Süper Kupa maçının tamamında ilk 11'de yer alan Sneijder, Galatasaray kariyerinde de 4. kez yedekler arasında kendisine yer bulmuş oldu.

Geride kalan sezonda çıktığı 42 resmi maçın 39'unda ilk 11'de yer bulan Sneijder, oynadığı 28 lig maçının tamamında 11'de saya çıkarken, Türkiye Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 1'er maçta oyuna sonradan dahil olmuştu.

Hollandalı futbolcu, devre arasında Galatasaray'a transfer olduğu 2012-2013 sezonunda ise ilk iki resmi maçına yedekler arasında çıkmasının ardından kalan 14 maçın tamamında ilk 11'in değişmez ismi durumundaydı.

Emre Çolak ilk kez ilk 11'de

Galatasaraylı futbolcu Emre Çolak, Kasımpaşa karşılaşmasıyla bu sezon ilk kez bir maça 11'de başladı.

Genç oyuncu, bu sezon süre aldığı 2 lig ve 1 Şampiyonlar Ligi maçında sonradan oyuna dahil olmuştu.

Tribünler boş kaldı

Son dönemde aldığı başarısız sonuçlarla dikkati çeken Galatasaray'ın taraftarları, Kasımpaşa maçına ilgi göstermedi.

Bu sezon Türk Telekom Arena'yı doldurmakta sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılı ekip, Kasımpaşa karşısında taraftar desteğini önemli ölçüde yitirirken, tribünlerin büyük bölümünün boş olması dikkati çekti.