Galatasaray'a iki dev sponsor

Galatasaray Kulübü, forma sponsorluğu için 2 büyük firma ile anlaştı. Spor Toto Süper Ligi için Çin merkezli telekomünikasyon firması Huawei firması ile görüşen Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi için Türk Hava Yolları ile anlaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY), Avrupa futbolunun prestijli organizasyonlarından Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye temsilcisi olarak yer alan Galatasaray'ın forma sponsoru oldu. 

THY açıklamasına göre, 2014-2015 sezonunda Arsenal, Borussia Dortmund ve RSC Anderlecht ile Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda mücadele edecek Galatasaray, THY ile yapılan görüşme sonucu bir yıl boyunca Avrupa kupalarında oynayacağı maçlarda "Turkish Airlines" logolu formayla boy gösterecek. 

Bu işbirliği Türkiye'de ilk kez uygulanacak yeni bir sponsorluk modelini de beraberinde getirecek. Galatasaray'ın geliştirdiği bu modele göre, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 2 farklı forma sponsoru olacak. 

Avrupa'da 100'den fazla noktaya uçan THY, bu işbirliğiyle futbolun takip edildiği birçok bölgede marka bilinirlik ve algısını güçlendirmeyi, sponsorluk yatırımları içerisinde hedef pazarına uygun ve anlamlı bir işbirliği modeli oluşturmayı planlıyor. 

Huawei ile görüşmeler sürüyor

Bu arada Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin sponsorluk görüşmeleri hakkındaki bilgilendirme açıklaması da Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlandı. Açıklamada, "Huawei Telekomünikasyon Dış Ticaret Ltd. Şti. ve THY Anonim Ortaklığı ile sponsorluk görüşmelerine başlanmış olup, kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir" ifadalerine yer verildi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir