Galatasaray'da Hamzaoğlu dönemi

Galatasaray Sportif AŞ yöneticisi Ali Dürüst, teknik direktör Cesare Prandelli'nin sözleşmesini feshettiklerini, Hamza Hamzaoğlu ile prensipte anlaştıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray Sportif AŞ yöneticisi Ali Dürüst, teknik direktör Cesare Prandelli'nin sözleşmesini feshettiklerini, Hamza Hamzaoğlu ile prensipte anlaştıklarını açıkladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaklaşık 4 saat süren toplantıdan ayrılan Dürüst, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Prandelli'nin sözleşmesini feshettiklerini, teknik direktörlük için A Milli Futbol Takımı Antrenörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Hamza Hamzaoğlu ile de prensipte anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Ali Dürüst, Galatasaray'ın, Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Gaziantepspor ile yapacağı maça kaleci antrenörü Claudio Taffarel yönetiminde çıkacağını kaydetti.

Prandelli dönemi 145 gün sürdü

Galatasaray'ın yollarını ayırdığı İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli'in sarı-kırmızılı takımdaki görevi sadece 145 gün sürdü.

2014 FIFA Dünya Kupası'nda başında bulunduğu İtalya Milli Takımı'ndan ayrıldıktan sonra dönemin başkanı Ünal Aysal tarafından büyük hedeflerle vatandaşı Roberto Mancini'nin yerine göreve getirilen ve 7 Temmuz'da anlaşma imzalanan Prandelli ile 145 gün sonra yollar ayrıldı.

Galatasaray, İtalyan teknik adam yönetiminde 16 resmi maça çıktı. TFF Süper Kupa, Spor Toto Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki bu maçların 6'sını kazanan sarı-kırmızılı takım, 3'ünden beraberlik, 7'sinden de mağlubiyetle ayrıldı.

Süper Lig'de 19 puan topladı

Galatasaray, Cesare Prandelli yönetiminde Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 10 haftada 19 puan topladı ve 20 puanla zirveyi paylaşan Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin ardından 3. sırada yer aldı.

İtalyan teknik adamın sahaya çıkardığı sarı-kırmızılı ekip, ligde oynadığı 10 maçtan 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrıldı.

Bu maçlarda 12 kez ağları havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 14 gol gördü ve 10. haftayı -2 averajla tamamladı.

Şampiyonlar Ligi'nde hüsran yaşattı

Cesare Prandelli idaresindeki Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde adeta hüsran yaşadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 13. kez gruplarda mücadele eden sarı-kırmızılı ekip, çıktığı 5 maçtan 1 puan toplayarak, "Devler Ligi"nde 5. haftalar itibariyle tarihinin en kötü performanslarından birini sergiledi.

Şampiyonlar Lig'nde 2012-213 sezonunda çeyrek final oynayan ve geçen sezon da ikinci tura yükselen "Cim Bom", Prandelli yönetiminde bu sezon oynadığı 5 maçın 1'nde berabere kalırken, 4'ünde ise rakiplerine mağlup oldu ve grupta bir maçı kalmasına rağmen Avrupa kupalarına veda etti.

2006-2007 sezonunda grup aşamasında 5. maç sonunda 1 puanda kalan Galatasaray, bu sezon kötü istatistiğini tekrarladı. Ancak 2006-2007 sezonunda -6 averajı bulunan "Cim Bom"un, bu sezonki averajı ise -12 oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir