Galatasaray'ın cezası belli oldu

Sarı kırmızı kulüp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı Borussia Dortmund maçında yaşanan olaylar nedeniyle 70 bin euro para cezası aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Borussia Dortmund-Galatasaray maçında yaşanan olaylar nedeniyle sarı-kırmızılı kulübe 70 bin euro para cezası verdi. 

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, tribünde karışıklık yaşanması, taraftarların sahaya girmesi, meşale yakılması ve sahaya atılması suçlarından incelemeye alınan Galatasaray'ın 70 bin euro para cezasına çarptırıldığı bildirildi. Sarı-kırmızılı kulübe ayrıca, taraftarlarının statta neden olduğu maddi hasarın giderilmesi amacıyla Borussia Dortmund Kulübü ile irtibata geçilmesi için 30 gün süre verildi. 

Sahaya madde atılması ve tribünde karışıklık yaşanmasıyla suçlanan Borussia Dortmund ise 32 bin euro para cezası aldı. 

"İtiraz edeceğiz"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, UEFA Disiplin Kurulunun, Borussia Dortmund maçındaki tribün olayları nedeniyle verdiği 70 bin avroluk cezaya, dengeli olmadığı için itiraz edeceklerini söyledi.  

Yasaman, yaptığı açıklamada, Borussia Dortmund'un ev sahibi olduğu maçta kendilerinin misafir olduğunu vurgulayarak, "Güvenlik ev sahibi takıma aitti, bu nedenle biraz haklıyız. Tabii olaylar oluyor ama onların önlemesi lazım. Bizim sahamızda olsa fenaydı tabii. Orada Alman polisi sorumlu. Yine de tabii buna itiraz edeceğiz çünkü hakikaten yüksek bir rakam. Haklı değil o kadar. Dengeli değil, adil değil bence. Olay oluyor ama bizim dışımızda olan bir şey" diye konuştu.  

Arsenal maçından sonra gelen 50 bin avroluk cezaya yaptıkları itirazın reddedildiğini, cezayla ilgili bugün temyize başvurduklarını bildiren Yasaman, "Cezada ölçülülük olması lazım. Burada bu yok. Cezaların önleyici, caydırıcı olması lazımdı ama 70 bin avro aşırı gibi geliyor. Caydırıcı değil, biraz fazla sert, oransal değil" değerlendirmesinde bulundu.