Gazeteci Ömer Faruk Günel vefat etti

Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin Kurucusu Gazeteci Ömer Faruk Günel vefat etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ekonomi gazeteciliğinin duayen isimlerinden Ömer Faruk Günel, İstanbul’da geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti. 1987’de kurulan Ekonomi Muhabirleri Derneği kurucularından olan Ömer Faruk Günel, 1973’te başladığı gazetecilik yaşamında, çok sayıda gazetede ve televizyonda muhabirlik, köşe yazarlığı ve yöneticilik yaptı. 1946’da doğan Günel, ekonomi basınının gelişimine katkı veren en önemli isimler arasındaydı.

1973 yılında gazeteciliğe başlayan Günel,  İktisat Haber Ajansı (İKA), Ekonomi Basın Ajansı (EBA), Türk Haberler Ajansı (THA) ajanslarında muhabirlik ve ekonomi haber müdürlüğü yaptı. Yeni Asır’da  Günaydın Gazetesi, Güneş Gazetesi, Ekonomik Bülten Gazetesi’nde muhabirlik, yazarlık ve temsilcilik görevlerinde bulundu.

Ömer Faruk Günel, 1982 yılında  TRT’de,  ekonomi alanındaki ilk televizyon programlarından biri olan  haftada bir yayınlanan ekonomi programı ve 15 günde bir yayınlanan açık oturumları yaptı. Ankara Ticaret Odası(ATO) , Vakıfbank, Emlakbank Genel Müdür basın danışmanlığı görevlerini yürüttü.

Günel, Kanal 6’da Sisler Bulvarı(Saygı Öztürk’le birlikte) Star TV’de Ekonomik Gündem programını (Mustafa Mutlu ile birlikte) hazırladı ve sundu. Star ve Bugün gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Ömer Faruk Günel evli ve iki çocuk babasıydı.