Gaziantep'te Domotex bereketi

Gaziantep'te düzenlenen Domotex Makine Halısı Fuarı bugün sona eriyor. Sektör temsilcileri ve meslek odaları fuarın gördüğü ilgiden çok memnun

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, "Domoteks Gaziantep Makine Halısı Fuarı"nı ziyaret eden müşterilerle önemli iş bağlantıları gerçekleştirildiğini söyledi. 

Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantep Ticaret Odası işbirliğinde Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın sektör açısından çok yararlı geçtiğini belirtti. 

Müşterilerin sezon öncesi gözlem amaçlı fuarı ziyaret etme ihtiyacı duyduğunu ifade eden Kaplan, "Çok yoğun bir katılım oldu. Sadece ilk gün 48 ülkeden binlerce insanı ağırladık. Kentteki halı fabrikalarını ziyaret eden müşterilerle önemli iş bağlantıları gerçekleştirildi" diye konuştu. 

Fuarda 150'yi aşkın firmanın stant açtığını anımsatan Kaplan, sektörün hızla büyüdüğüne dikkati çekti. 

Dünya parça halı üretiminin yüzde 57'sini karşıladıklarını vurgulayan Kaplan, "Son teknolojiye sahip bin 400 makinemizle günlük 1 milyon metrekare halı üretim kapasitemiz var" değerlendirmesinde bulundu. 

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu da kentin her zaman ilkleri başarmak için çalıştığını ifade etti. 

Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Konukoğlu, "Yenilik ve değişimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Fuarı dolaştığınızda her stantta yeni bir ürünle karşılaşıyor, Gaziantep'in yeniliklere açık olduğunun farkına varıyorsunuz" dedi. 

Halı üretim merkezi Gaziantep'te makine üretiminin de başladığını vurgulayan Konukoğlu, bu konuda zamana ihtiyaç olduğunu bildirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir