Gazprom gaza basacak

Gazprom'dan yapılan açıklamada, Rusya’dan Türkiye’ye doğalgaz iletimini sağlayan Mavi Akım projesinin kapasitesinin 3 milyar metreküp artıralacağı açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rus doğalgaz üreticisi Gazprom Türkiye ile Mavi Akım doğalgaz boru hattının yıllık kapasitesinin 16 milyar metreküpten 19 milyar metreküpe çıkarılması için anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Gazprom'un açıklamasında, Türkiye'ye 2013'te 26.6 milyar metreküp olan doğalgaz sevkiyatının bu yıl 30 milyar metreküpe ulaşarak tarihi zirveye yükselmesinin beklendiği de belirtildi.

Mavi Akım projesi

''Mavi Akım' Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz nakletmek için Karadeniz geçişli büyük boru hattına verilen isim. Boru hattı merkezi Hollanda olan Rus Gazprom ve İtalyan ENI ortaklığıyla kurulan Blue Stream Pipeline B.V. tarafından inşa edilmiştir. Blue Stream Pipeline B.V. boru hattının deniz bölümünün ve Beregovaya kompresör istasyonunun sahibidir, Gazprom boru hattının Rus topraklarında kalan bölümünün işletmesini üstenmiş olup Türk topraklarında bulunan bölümün işletmesi ise Türk enerji şirketi BOTAŞ tarafından gerçekleştirilmektedir.

Bu konularda ilginizi çekebilir