GE Sağlık, GAMA ve Türkerler ile anlaştı

GE Sağlık, GAMA Holding ve Türkerler Holding arasında iş birliği anlaşması imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

General Electric (GE) Sağlık, GAMA Holding AŞ ve Türkerler Holding arasında, Kocaeli Sağlık Kampüsü Projesi ve İzmir Bayraklı Sağlık Kampüsü Projesi'nin geliştirilmesi için iş birliği anlaşması imzalandı. 

Gama Holding açıklamasına göre, Türkiye'nin sağlık dönüşümünü kamu özel sektör ortaklıkları ile desteklemek amacıyla imzalanan anlaşma, GAMA ve Türkerler konsorsiyumu için, projenin başarıyla sonuçlandırılmasına ve GE'nin kamu özel sektör ortaklık projelerine katkıda bulunmasına yönelik stratejik bir çerçeve sunuyor. 

Açıklamada, anlaşmaya ilişkin görüşlerine yer verilen GAMA Holding AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Özman, Sağlık Bakanlığı'nın kamuya ait sağlık hizmetlerinde kapasite ve kalitenin iyileştirilmesini hedefleyen kamu özel sektör ortaklıkları vizyonunun gerçekleştirilmesi yönünde önemli bir ilerleme kaydedildiğini ifade etti. Özman, şöyle devam etti: 

"Farklı sektörlerde Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunmaya kararlı bir firma olarak, GE Sağlık ile yapılan bu anlaşma, Kocaeli Sağlık Kampüsü ve İzmir Bayraklı Kampüsü projelerinin gerçekleştirilmesinde ve çok ortaklı birlikteliğin yapılandırılmasında önemli bir adımı temsil ediyor."  

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker de Bakanlığın GAMA ve Türkerler konsorsiyumunun önüne Kocaeli ve İzmir Bayraklı projelerinin gerçekleştirilmesi için net hedefler koyduğunu belirterek, "General Electric dünya genelinde sağlık hizmetine yönelik kamu özel sektör ortaklık projelerinde ortaya koyduğu performans ile geniş bir teknoloji ve yetkinlik portföyü sunuyor. 

Sağlık Bakanlığı'nın bu stratejik kamu özel sektör ortaklık vizyonunun gerçekleştirilmesi için GE'nin yatırımcı ve teknoloji sağlayıcı olarak uzun vadeli katılımını temin etmek amacıyla aktif görüşmeleri sürdürüyor olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy ise şunları kaydetti: 

GE olarak, Türkiye'deki yatırım taahhüdümüz kapsamında ülkemizdeki kurum ve kuruluşlarla birlikte Cumhuriyetimizin 100. yıl  hedeflerini desteklemek amacıyla bir dizi stratejik ortaklığa girmiş olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. 

Aktif ve hastayı merkeze alan bir sağlık sisteminin oluşturulması bu dönüşüm stratejisinin temelini oluşturmaktadır. Türkiye'de sürdürülebilir sağlık hizmetleri dönüşümünü gerçekleştirebilmek için, kamu özel sektör ortaklıklarının geliştirilmesine yönelik uzun vadeli hedefimiz doğrultusunda, GAMA ve Türkerler konsorsiyumu ile birlikte bu kritik dönüm noktasına ulaşmış olmaktan mutluluk duyuyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir