'Geçersiz raporla aklama olmaz'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis Soruşturma Komisyonu raporunun zamanında TBMM Başkanlığı'na sunulmadığını, geçersiz bu rapor üzerinden yapılan aklamanın mümkün olmadığını savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Anayasa gereği Meclis Soruşturma Komisyonu'nun raporunun iki ay içinde Meclis'e sunulma zorunluluğu bulunduğunu hatırlattı. Vural, "Son iki ayda verilen süre 27 Aralık'ta bitmesine rağmen 5 Ocak tarihinde komisyon toplantıya çağrılmıştır, komisyon raporunu zamanında Meclis Başkanlığı'na sunmamıştır" dedi.

Vural, Meclis Soruşturma Komisyonu raporunun geçersiz olduğunu, bu rapor üzerinden yapılan aklamanın Anayasa gereği mümkün olmadığını ileri sürdü. MHP Grup Başkanvekili Vural, bu sürenin "bilerek" aşıldığını savundu:  

"Komisyon 27 Aralık'ta süresinin biteceğini bilmektedir ama Yüce Divan'a gönderilme konusunda o kadar kesin ve somut deliller var ki komisyonun göndermesi kesindir. O zaman yapılması gereken iş nedir? Komisyonun hukuki varlığından sonra bir toplantı yapılarak karar verilsin ki sonra Yüce Divan'a gönderme kararı geldiği zaman Yüce Divan'da , 'Efendim komisyon hükmünü kaybetmiştir. Kesin süre aşılmıştır. Ortada bir komisyon raporu yoktur' demek suretiyle bilerek ve isteyerek komisyon süresi aşıldı, Yüce Divan'a gidecek Bakanlara bir hukuki zemin bırakıldı."

"Meclis Başkanlığı'na başvuracağım"

Bu dosyanın kapanmayacağını savunan Vural, hukuki girişimde bulunmak için hazırlıklarını tamamladığını söyledi: 
"Komisyon raporu hükmen yoktur. Bu çerçevede yapılması gereken işlemlerle ilgili olarak önce Meclis Başkanlığı'na sonra bireysel başvuru çerçevesinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuru hakkı bulunmaktadır. Meclis Başkanlığı'na müracaatımı yapacağım. Meclis Başkanlığı'nın alacağı tavra göre ben de tavrımı ortaya koyacağım. Bu dosya doğrudan doğruya artık Yüce Divan'a gönderilmelidir."