Genç girişimciye ihtiyacımız var

ATO Başkanı Bezci, Türkiye ekonomisinin özel sektör eliyle büyüme kaydettiğini ve bundan sonra da aynı şekilde büyümek zorunda olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye ekonomisinin dinamizmini koruması ve özel sektörün gelişmesi için daha fazla genç girişimciye

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA  - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye ekonomisinin özel sektör eliyle büyüme kaydettiğini ve bundan sonra da aynı şekilde büyümek zorunda olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye ekonomisinin dinamizmini koruması ve özel sektörün gelişmesi için daha fazla genç girişimciye ihtiyacımız var" dedi. 
ATO Başkanı Salih Bezci, ATO seçimlerinin ardından hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Genç Girişim ve Yönetişim Derneği başkan ve üyelerini makamında kabul etti. ATO ve Ankara için başlattıkları projeler hakkında tek tek bilgi veren Bezci, Ankara Uluslararası Fuar Merkezi projesinin hazır olduğunu Ağustos ayında temel atmayı planladıklarını bildirdi. 
Türkiye ekonomisinin özel sektör eliyle büyüme kaydettiğini ve bundan sonra da aynı şekilde büyümek zorunda olduğunu söyleyen Bezci, "Türkiye ekonomisinin dinamizmini koruması ve özel sektörün gelişmesi için daha fazla genç girişimciye ihtiyacımız var" dedi. İş hayatına girişimci olarak başlayan gençlerin edindikleri tecrübelerle ilerleyen yıllarda büyük yatırımcılar olabileceğinin altını çizen Bezci, "Bugün dikilecek bir girişimcilik fidanı ülke ekonomisinin geleceğidir. 2023 ekonomisi şimdinin genç girişimcilerinin eseri olacaktır. Daha çok yatırım daha çok üretim, istihdam, daha çok ihracat ve büyüme, gelişme demektir" şeklinde konuştu. 

"SU PETROLÜN YERİNİ ALACAK" 

Bezci, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişiminde sahip olduğu tüm yer altı ve yer üstü kaynakları etkin bir şekilde kullanması gerektiğine de belirterek, Türkiye’nin sahip olduğu su kaynaklarının zenginliğine dikkat çekti. 
Yağmur sularıyla yer altı su kaynaklarının desteklenebileceğine vurgu yapan Bezci, "Yağmur suları ne yazık ki bizim ülkemizde değerlendirilmiyor, kanalizasyona karışıp akıp gidiyor. Belediyeler bu konuda yeni projeler üretemiyorlar. Oysa kentlerin rögarları 5 metre daha derinden kazılsa, yarısı beton olan şehirlerde yağmur suları toprağa ve yer altı sularına karışma imkanı bulur ve böylece yer altı suları beslenir" diye konuştu. 
Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Nezih Allıoğlu da konuşmasında ATO yönetimine başarılar diledi. Girişimci iş adamı ve iş kadınları olarak yatırım ve istihdam ortamları oluşturarak ekonomiye katkı sağlayan derneklerinin, çeşitli alanlarda ticari, sosyal ve kültürel projeler ürettiklerini kaydetti. 
Yeni girişimciler yetiştirmek için çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Allıoğlu, "Amacımız ülke ekonomisinin gelişmesi için kalıcı ve yararlı hizmetler yapmaktır" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir