Genç Türk teknoloji şirketlerine büyük fırsat

‘GREAT’ kampanyası kapsamında Türkiye’nin genç teknoloji girişimcilerini hedefleyen ‘GREAT Startup’ yarışması düzenleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI), Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla yürütülen GREAT kampanyası kapsamında Türkiye’deki genç teknoloji şirketleri arasında düzenlenecek ‘GREAT Startup’ yarışması düzenliyor. 

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve Ticaret ve Yatırım  Ajansı Orta Asya, Güney Kafkaslar ve Türkiye Genel Direktörü Leigh Turner, Birleşik Krallık’ın dünyanın en büyük ve en yenilikçi Bilişim ve İletişim Teknolojileri pazarlarından biri olduğunu ifade etti. Turner şunları söyledi;

"Bilişim ve İletişim Teknolojileri (BİT) sektöründe dünya lideri olan Birleşik Krallık, bu alanda devletin sağladığı destek ile Avrupa ülkeleri arasında yatırımcılara en cazip iş ortamlarından birini sunuyor. Birleşik Krallık’ın 58 milyar Sterlin büyüklüğündeki BİT sektörü yılda 930 milyon Sterlin tutarında AR-GE yatırımı çekiyor. Aralarında Microsoft, IBM, HP, Google, Facebook ve Intel’in de bulunduğu 100.000 BİT şirketine ev sahipliği yapıyoruz."

Birleşik Krallık Hükümeti’nin, GREAT kampanyasını 2013 yılında başlattıklarını hatırlatan Turner, "Bilişim ve İletişim Teknolojileri de bu kampanyanın odaklandığı kilit alanlardan birisi. Bu açıdan GREAT Startup Yarışmasını çok önemsiyoruz. Şu ana kadar gelen başvurulardan gördüğümüz kadarıyla üst düzey bir yarışma olacak. Bu projenin Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki BİT işbirliklerini de artıracağını umuyoruz" dedi.  

Türkiye’deki genç teknoloji girişimcilerini hedefleyen ‘GREAT Startup’ yarışmasına Türkiye’de yaşayan, en az bir yıl önce kurulmuş şirketinde ana hissedarlardan biri olan, 40 yaşını geçmemiş bütün girişimciler başvurabilecek.

‘Kadın Teknoloji Girişimcisi’, ‘Üniversiteli Genç Girişimci’, ‘Anadolu’dan Teknoloji Girişimcisi’, ‘Sosyal Teknoloji Girişimcisi’ ve ‘Jüri Özel Ödülü’ olmak üzere 5 farklı kategoride ödül dağıtılacak olan yarışmanın jurisi şu isimlerden oluşuyor;  

Leigh Turner - Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve UKTI Türkiye, Orta Asya ve Güney Kafkasya Genel Direktörü, Daniel King - UKTI Küresel Operasyonlar Hızlı Büyüyen ve Gelişmekte Olan Pazarlar Başkanı,  James Tyler -  Telecity Group International Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcı, Ali Sabancı - Pegasus Havayolları CEO’su, Nevzat Aydın - Yemek Sepeti.com CEO’su, Canan Özsoy - GE Türkiye CEO’su, Sina Afra - Markafoni.com kurucusu, Ümit Boyner – Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi, M. Rauf Ateş - Capital, Ekonomist, Startup Business Genel Yayın Yönetmeni, Fatih İşbecer - Monitise Turkey CEO’su,  İhsan Elgin - Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü, Tuğrul Tekbulut - Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı ve Hasan Aslanoba -  Angel Investor / Aslanoba Grubu Kurucusu.