Genişbant müşteri sayısı 7.2 milyona ulaştı

Türk Telekom Grup Üst Yöneticisi (CEO) Hakam Kanafani, genişbant müşterilerinin sayısının 71 bin net abone artışı ile 7,2 milyona ulaştığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Telekom, 2013 yılı üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. 

Türk Telekom tarafından yapılan açıklamaya göre, grubun bu yılın üçüncü çeyreğindeki net dönem karı 236 milyon liraya ulaşırken, mobil müşteri sayısı 14,1 milyona ve genişbant müşteri sayısı ise 7,2 milyona yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Grup CEO'su Hakam Kanafani, Türk Telekom'un bu dönemde güçlü finansal ve operasyonel performans gösterdiğini belirtti.

Kanafani, özellikle genişbant, mobil ve kurumsal data hizmetlerindeki başarılı performansın güçlü konsolide sonuçlar elde etmelerini sağladığını kaydederek, gelirlerinin yıldan yıla yüzde 5 artışla 3,4 milyar liraya ulaştığını, FAVÖK'nın ise 1,3 milyar lira olduğunu aktardı.

Genişbantta yıldan yıla yüzde 8 artış ile yüksek gelir büyümesi trendini sürdürdüklerine işaret eden Kanafani, genişbant gelirlerinin ilk defa bu çeyrekte sabit ses gelirleriyle neredeyse eşit seviyeye geldiğini ve gelirleri içindeki payının yüzde 25 olduğunu ifade etti.

Kanafani, genişbant müşteri sayılarının 71 bin net abone artışıyla 7,2 milyona ulaştığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Son 9 çeyrekteki en yüksek net genişbant abone artışını bu çeyrekte elde ettik. Fiber hizmetlerimize odaklanmamız sonucu 85 bin net yeni fiber müşterisi elde ettik. TTNET düşük kotalı giriş paketlerinden yüksek hızlı sınırsız paketlere kadar geniş yelpazede teklifler sunmaya devam etti; bu teklifler hem penetrasyon hem de üst paketlere geçiş potansiyelinden faydalanmamızı sağladı. Sabit ses tarafında ev telefonu kullanımını teşvik edecek teklifler sunduk. Sabit ses müşterilerimizin her yöne arama yapma talebini önce sınırlı bir süre bedava sunan bir kampanya ile ardından uygun fiyatlı ek teklifler ile karşıladık ve bu uygulamalar müşterilerimizden büyük ilgi gördü."

 "Avea yıllık yüzde 36 FAVÖK artışı ile güçlü bir performans gösterdi" 

Kanafani, kurumsal data segmentinde çift haneli büyümenin sürdüğüne dikkati çekerek, müşterilerinin ihtiyaçlarına göre uyarlanan ve kapsamlı bir teklif olan Birleşik İletişim Çözümleri'nin özellikle büyük kurumsal müşterilerden yoğun ilgi görmeye devam ettiğini belirtti.

KOBİ'lere özel tekliflerini bu önemli segmentteki potansiyelden faydalanmak için sürdürdüklerine değinen Kanafani, "Çok kademeli geniş hizmet aralığımız ve tekliflerimiz, bu çeyrekte de kurumsal gelirler açısından yüksek büyüme elde ettiğimiz bir çeyrek daha geçirmemizi sağladı" değerlendirmesini yaptı.

Kanafani, mobildeki başarılı performanslarının, mobil sonlandırma ücretlerinin kısa zaman önce düşürülmesine karşın, yıldan yıla yüzde 7 gelir büyümesiyle devam ettiğini kaydederek, mobil sonlandırma ücretlerindeki düşüş hariç tutulduğunda, yıllık büyüme oranlarının bir önceki çeyrekte elde edilen yüzde 17'nin üzerinde gerçekleştiği bilgisini verdi.

Karlı akıllı büyüme stratejilerine paralel olarak, Avea'nın yıllık yüzde 36 FAVÖK artışı ve yüzde 18 FAVÖK marjı ile güçlü bir performans gösterdiğini vurgulayan Kanafani, "Bu çeyrekte 224 bin net yeni mobil abone elde ettik ve toplam müşteri sayısı ilk defa 14 milyonun üzerine çıktı. Bununla beraber, sağlam müşteri tabanımızı yüzde 44 faturalı müşteri oranı ile koruduk. Mobil data önemli büyüme etkenlerinden biri olmaya devam etti ve pazar lideri olduğumuz akıllı telefon penetrasyon oranımızı 3. çeyrekte yüzde 33 seviyelerine taşıdık" ifadelerini kullandı.

Kanafani, iletişim ve bilişim hizmetlerindeki ticari başarılarına ek olarak Türk Telekom'un, sektörün yönünün belirlenmesinde, GSMA ve ETNO'da yönetim kurulu seviyesindeki katılımı ile aktif rol oynadığını belirterek, "Türk Telekom yakın zamanda Cloud Security Alliance (Bulut Güvenlik Birliği) üyesi oldu ve bu birlikteki ilk Türk şirketi olma özelliğini kazandı. Türk Telekom Grubu Türkiye'nin entegre telekomünikasyon ve teknoloji hizmetleri sağlayıcısı olarak eşsiz bir konuma sahiptir. Türkiye telekom pazarındaki lider konumumuzu koruyarak bu misyonu sürdürmeye devam edeceğiz" değerlendirmelerini yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir