Üç oda başkanı, terörle mücadele ve üretime devam dediler

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Anadolu’nun üç önemli sanayi oda başkanına gündemlerindeki üç konunun ne olduğunu sordum, ağız birliği etmişcesine, 15 Temmuz sonrası gündeme gelen milli birlik ve beraberliğin devamı, terörle kararlı olarak mücadeleye devam ve kendilerine düşen görev olarak da üretimin sürmesi konularında birleştiler. Siyasilerin sert söylemlerinin yerini birlik için diyaloğa dönmesinin önemli ve sevindirici olduğunun altını çizdiler.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü:

“Şu anda ülkemizin milli birlik ve beraberliği birinci meselemizdir. Milli birlik ve beraberliğimizle 15 Temmuz’daki felaketi aştık. Şimdi bu beraberliği bozmaya, milleti bölmek isteyenlerin tuzak kurmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bunlara kesinlikle fırsat verilmemeli. İş dünyası olarak bizler dünden daha çok çalışarak ekonomimizi sekteye uğratmamamız gerekiyor. Bir diğer konu uzun yıllardır gelişmemize fren yapan terörün ülke gündeminden çıkarılması konusu kararlılıkla sürdürülmeli. Bu konularda hepimiz elimizden gelen katkıyı vermeliyiz.” 

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu:

“Benim için gündemin ilk sırasında ülke bütünlüğü ve güvenliği için birlikte hareket edilmesi yer alıyor. Son dönemde gündeme gelen empati içeren siyasi birlik mutlaka sürmeli. İkinci sırada biz iş danyasına düşen üretimin her hal ve şartta devam edilmesi yer alıyor. Ekonomiyi ayakta tutmak için buna ihtiyacımız var . Bize düşen görev daha çok çalışıp, daha çok üretmek. Üçüncü olarak iktidardan talebimiz terörü sonlandırmak için çalışmalarını bizlerinde desteğiyle sürdürerek, bu konuda sınuç alması.”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdaet Keçeci:

“Öncelikle bizim gelişmemize fren olan terörün her çeşidiyle mücadele önemli. Bu alanda bütün terör örgütleriyle İŞİD, PKK, PYD, THPC ile çok yönlü sürekli mücadele ederek terörü sonlandırmalıyız. Şu sırada terörün neden olduğu güven sorunu var. Terörle çok yönlü  mücadeleyi ilk sıraya koyuyorum. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası siyasiler çatışmalı dilden vazgeçerek birliktelik gösterdiler. Bunun, siyasi diyaloğun sürmesi çok faydalı olacaktır. İş dünyası ve sosyal katmanlarda buna katılınca, özlediğimiz bir beraberlik ortaya çıktı. Bunun devamı gerekir. Son dönemde siyasilerin Anayasa ve benzeri konulardaki ortak çalışmaları da umut verici. Biz de iş dünyası olarak temel görevimiz üretmeye devam ederek, güvenin oluşmasına destek vermeliyiz.

Görüldüğü gibi gündemlerinde yer alan üç önemli konunun ne olduğu soruma üç sanayi odası başkanı da benzer cevaplar veriyor. 15 Temmuz sonrası  gündeme gelen birliğin öneminin altını çiziyorlar. Üretimin önemini ve süreklilik kazanmasını bunda kendilerine düşen görev olduğunu belirtiyorlar. Ve güvenin sürekliliği için terörle mücadelenin önemine inandıklarını belirtiyorlar. Bir anlamda yeni dönemin gündeminin neleri içermesi gerektiğini  ve yol haritasının çiziyorlar.

NOT: Türkiye İş Bankası'nın 92. yaşını kutlarım

Türkiye İş Bankası 1924 yılında Genç Türkiye Cumhuriyetinin kurduğu bir milli finans kurumudur. Ve milli bankacılığımızın o günden bu yana önemli görevler üslenmiş kurumu olarak büyük hizmetler vermiştir/vermektedir. İş Bankası’nın 92. yaşını kutlar, başarılarının devamını dilerim.
 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar