Göçmen karşıtı politikalara ağırlık verdi

Sarkozy, göçmen sayısını düşürme sözü verdi, yabancılara oy hakkına karşı çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa'da yeniden cumhurbaşkanlığına aday olan Nicolas Sarkozy, Bordeaux kentindeki seçim mitinginde yaptığı konuşmada göçmen sayısını düşürme sözü verirken, yabancılara oy hakkı verilmesine yine karşı çıktı.

Sarkozy, yabancılara yerel seçimlerde oy hakkı verilmesi halinde, "belediye başkanlarının, göçmen grupların şantajlarına boyun eğme riskiyle karşılaşacakları" iddiasında bulundu.

Nicolas Sarkozy, yabancıların, "aile birleşmesi" ile ülkeye gelme koşullarını da daha katı bir hale getireceği mesajını verdi.

Ülkede aşırı sağ partilerin gündeme getirdiği "helal et" uygulamasıyla ilgili görüşlerini de, "bütün tüketicilerin, yedikleri hayvanların nasıl kesildiğini bilme hakları olduğu" ifadesiyle açıklayan Sarkozy, bununla birlikte okullarda helal et uygulamasının ve yüzme havuzlarında bayanlar için özel saat uygulamasının Fransa'nın çoğulculuk ilkesine aykırı olduğunu ifade etti.

Son kamuoyu yoklamaları, Sarkzoy'nin adayı Sosyalist Francois Hollande'ın açık farkla seçimi önde bitireceğini ortaya koyuyor.

Fransız basını, şansı giderek azalan Sarkozy'nin özellikle aşırı sağın oylarını alabilmek için daha göçmen karşıtı politikalara ağırlık verdiği ve bu konuda saldırıya geçtiği yorumu yapıyor.

 (AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir