GÜBRETAŞ'ın faaliyet raporuna ödül

GÜBRETAŞ'ın "Bu Topraklara Değer Katıyoruz" konseptiyle nisan ayında yayımladığı 2013 Faaliyet Raporu, 3 uluslararası yarışmada altın ödül kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - GÜBRETAŞ'ın faaliyet raporu, yıllık finansal raporlamasıyla bu yıl 3 farklı uluslararası değerlendirmede de altın ödülün sahibi oldu. 

GÜBRETAŞ açıklamasına göre şirketin "Bu Topraklara Değer Katıyoruz" konseptiyle nisan ayında yayımladığı 2013 Faaliyet Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Derneği (LACP) Vision Awards, MerComm ARC Awards ve International Business Awards (IBA) tarafından organize edilen Stevie Awards olmak üzere 3 farklı uluslararası yarışmada altın ödül kazandı. 

Şirketin faaliyet raporu, 60'dan fazla ülkeden 3 bin 500'ün üzerinde projenin yarıştığı IBA Stevie Awards'da "Avrupa'nın en iyi basılı Faaliyet Raporu" kategorisinde altın ödülün sahibi oldu.   

Beş ana dalda çok sayıda uluslararası markanın dereceye girdiği IBA Stevie Ödülleri, 10 Ekim 2014'te Paris'te düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. 

GÜBRETAŞ, aynı çalışmayla "Faaliyet Raporlarının Oscar'ı" olarak bilinen ve Amerika merkezli bağımsız MerComm kuruluşu tarafından 28'incisi düzenlenen uluslararası ARC Awards yarışmasında da 31 ülkeden 2 bini aşkın çalışma arasında kendi sektöründe altın ödülü almaya hak kazandı.  

ARC'nin yayınla ilgili değerlendirmesinde, GÜBRETAŞ'ın bu yılki faaliyet raporunun kapak tasarımı, tipografi, finansal veriler ve alışılmışın dışındaki tasarım yaklaşımıyla jürinin büyük beğenisini topladığı belirtildi. 

GÜBRETAŞ ayrıca, halkla ilişkiler platformlarından LACP tarafından düzenlenen 2013 Vision Ödülleri'nde de sektör kategorisinde aldığı altın ödülle birlikte ülkeler kategorisinde "Türkiye'nin En İyi 20 Faaliyet Raporu" arasında yer almayı başardı. 

Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde hazırlanan GÜBRETAŞ Faaliyet Raporu, çok sayıda uluslararası tasarım ödülü kazanan Graffiti tarafından hazırlandı. 

Tasarımını Elif Özgüzelbaş'ın üstlendiği projede, İngiliz sanatçı Poul Webb'in resimleri ile İspanyol çizer Juan Hernaz'ın rapor çizdiği illüstrasyonların yanında konsepti desteklemek için kullanılan tohum kart da beğenildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, şirket olarak son yıllarda ortaya koydukları dinamik iş anlayışlarını yansıtarak hazırladıkları faaliyet raporlarını her yıl geliştirdiklerini bildirdi. 

Balta, "Sosyal sorumluluk projelerimize dikkat çekmek için 'Bu Topraklara Değer Katıyoruz' konseptiyle sunulan 2013 Faaliyet Raporumuzun da, hem görsel tasarımı hem de anlatım diliyle uluslararası platformlarda 3 ayrı altın ödül kazandırması bize mutluluk verdi" ifadelerini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir