Gümrük Birliği Anlaşması müzakereye açılıyor

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, haziran ayına kadar Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden müzakereye açılacağını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURDUR - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Hazirana kadar Türkiye için egemen bağımsız bir ülkenin kabul etmemesi gereken Gümrük Birliği Anlaşması'nı yeniden müzakereye açıyoruz" dedi. 

Burdur Ticaret ve Sanayi Odasında (BUTSO) düzenlenen toplantıya katılan Zeybekçi, burada yaptığı konuşmada, Burdurlu iş adamlarını, Denizli'nin başarılı iş adamları ve esnafı olarak gördüklerini ifade etti. 

Geçen hafta Türk müteahhitlerinin Körfez'de çok büyük bir ulaşım projesinde 4, milyar dolar civarında bir proje aldıklarını anlatan Zeybekçi, "Daha 3 gün önce Kafkaslar'da enerjiyle ilgili Türk müteahhitleri 2 milyar dolar civarında yeni bir iş aldı. Bunu istemiyorlar. Bunun olmasından rahatsız oluyorlar. Çünkü Türkiye, tam bağımsız bir ülke haline geliyor" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomisinin, borçlarının milli gelire oranının AB'ye üye 28 ülkenin 25'inden daha iyi olduğunu vurgulayan Zeybekçi, şöyle devam etti:

 "Kriz isteyenler avucunu yalarlar"

"AB'ye üye 28 ülkenin ekonomi ve ticaret bakanı ve heyeti ile beraberdim. Adamları Gümrük Birliği Anlaşması'ndan dolayı öyle bir sıkıştırdım ki... 3 defa bir araya geldik. Şimdi dördüncü kez bir araya geleceğiz. Hazirana kadar Türkiye için egemen bağımsız bir ülkenin kabul etmemesi  gereken Gümrük Birliği Anlaşması'nı yeniden müzakereye açıyoruz. Yeniden masaya koyuyoruz. Şunu söyledi adam bana. Dedi ki, 'AB için Türkiye'nin şu anda borçlanma yapısı itibarıyla yakaladığı oranlar, biz bunu ancak hayal edebiliriz'. İnanın gurur duydum. Onun için bu kriz isteyenler var ya, memlekette ekonomik kriz, siyasi kriz, demokrasi, hukuk krizi çıksın isteyenler var ya, avucunu yalarlar."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir