165 milyon lira ciroya koşan Baydöner'e ortak gelebilir

Baydöner, 2015 yılında 165 milyon lira ciro hedefliyor. Şirketten bir de sürpriz var. Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, “Geçtiğimiz 2 yıldan beri birçok şirket, fon, grup ortaklık teklif etti. Ortaklığa inanıyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

İZMİR - Baydöner, 36 şehirde 86 şubeye ulaştı. Geçen yıl 115 milyon lira ciroya ulaşan şirket 2015 yılı için hem şube sayısı hem de ciro hedeflerini yüksek tuttu. Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, “Başladığımız bu yana yaklaşık yüzde 30-40 büyümeyi tutturuyoruz. Bu yıl yaklaşık 165 milyon lira ciroya ulaşmayı planlıyoruz. Bu rakamlar hem dükkân sayıları hem de cirolarımıza aynı oranda yansıyor” dedi. Bütün şehirlere en az 1 tane Baydöner açmak istediklerini belirten Yılmaz, “Şu anda 14-15 tane kontratını imzaladığımız, açılış için takvim beklediğimiz projelerimiz var. Bu yıl en az 100 şube garanti ama 2015 yılsonuna doğru 105-110 şubeyi tamamlayacağız gibi görünüyor” şeklinde konuştu. Baydöner’in yeni geliştirdikleri Burgola konsepti ile Almanya’dan başlayacak bir Avrupa büyümesi planı olduğunu aktaran Yılmaz, “Bu genç bir konsept. Tam olarak fast food alternatifi bir iş. Bu markamızı hem yurtiçinde hem yurt dışında büyütmeyi planlıyoruz. Avrupa’da birinci dükkânı Almanya’da planlıyoruz. Almanya’da bir tane dükkân açıp ondan sonra bunu hızlıca büyütelim istiyoruz. Almanya’da test üretimlerimizi bitirdik. Buradan Avrupa’nın her ülkesine gönderebileceğiz” diye konuştu. 

Burgola konsepti hakkında ayrıntı aktaran Yılmaz, “Değişik soslu ürünlerimiz var. Burgola’da daha ekmek arası, daha hızlı hem oturup yenebilen hem de sıkıştığınızda hızlıca tüketip geçebileceğiniz daha genç bir marka. Hızlıca ondan da 6 şube açtık. Bu markamızı da Baydöner ile beraber büyüteceğiz” dedi. 

2016’da ortaklık sürprizi 

Yerli veya yabancı bir grupla ortaklık yapmak istediklerini belirten Yılmaz, “Geçtiğimiz iki yıldan 165 milyon lira ciroya koşan Baydöner'e ortak gelebilir Baydöner, 2015 yılında 165 milyon lira ciro hedefliyor. Şirketten bir de sürpriz var. Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, “Geçtiğimiz 2 yıldan beri birçok şirket, fon, grup ortaklık teklif etti. Ortaklığa inanıyoruz. 2016 ve sonrasında ortaklık sürprizi yapabiliriz” dedi. beri birçok şirket, fon, grup ortaklık teklif etti. Ancak biz gücümüzü artırmayı bekledik. En az yarısı bizde kalsın istiyoruz. Ortaklığa inanıyoruz. Zamanı geldiğinde yurtiçi yurtdışı büyümemizi destekleyecek kurum kültürümüze uygun bir ortak bulabilirsek ortaklığın faydası olacağına inanıyoruz. 2016 ve sonrasında ortaklık sürprizi yapabiliriz” dedi. Şirketin küresel büyüme planı hakkında konuşan Yılmaz, “Ortadoğu’da acele etmiyoruz. Ortadoğu’ya tek başımıza değil doğru gruplarla girmeyi düşünüyoruz. Ortadoğu ilişkisini ortaklıkla beraber daha da hızlandıracağız. Bunun dışında Avrupa ve Ortadoğu’da yol aldıktan sonra Amerika’ya da gidelim istiyoruz” diye konuştu. 

İstiklal'de dükkânlar açacağız 

Halihazırda şubelerinin yaklaşık yüzde 90’ının AVM’lerde yüzde 10’unun da caddelerde olduğunu söyleyen Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, “Son 2 yıldan bu yana hem AVM hem de cadde büyümesini devam ettiriyoruz. Kadıköy Çarşı’da, İzmir’de Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde, Buca’da varız. Alemdağ’da Ümraniye’de varız. Önümüzdeki ay inşaatını yaptığımız Karşıyaka Çarşıya açıyoruz. Birkaç ay içinde de İstiklal Caddesi’nde dükkânlar açmaya başlayacağız. Hedefimiz 1’den fazla açmak” dedi.

5 senede binli şube adedi mümkün 

Dönerde markasız (no-name) döner satışının çok fazla olduğunu, dönerin sadece yüzde 5’inin markalı olduğunu belirten Levent Yılmaz, “Markalaşma yeni başladı. Daha gidilecek çok yol var. Biz şu anda 80-90 mağaza yaptık ama bunun aslında 500-1000 adet olması lazım. Çünkü Türkiye bir döner ülkesi. 500-600 şubelik hamburger zinciri, tek bir markanın pizza zinciri var. Global markaların becerdiği iş planını doğru kurgularsak yapılacak iş çok. Bizim yol haritamız öyle 3-5 yılık değil çok daha uzun. Ülkenin de potansiyeli var” dedi. Gelecek dönemde dönerde küçük küçük dükkânlar tek bir marka altında konsolide olacaklar şeklinde konuşan Yılmaz, “Asıl patlama, değişim o zaman başlayacak. Dönerde 3-5 sene içinde binli rakamlar konuşulacak. Bu bizim asıl hayalimiz. O konsolidasyonu hem Türkiye’de hem yurtdışında yapmak” dedi.

"Türkiye'de SAP yatırımı yapan ve kullanan tek restoran biziz " 

Baydöner bin 400 kişiyi istihdam ediyor. Restoranlarında yılda 10 milyon kişiyi ağırlıyor. Aylık et tüketimi 150 ton. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz aslında bir eczacı. Aslen Vanlı ama 1 yaşından bu yana İzmir’de yaşıyor. Vizyonu olan bir yönetici. Şirkette işe alımlarda kendilerine bir şey öğretecek kişilere yöneldiklerini söylüyor. Yılmaz, “Bizim sınırlarımız belli, gelen insanlar bizi yukarı taşısınlar istiyoruz. Bu vizyonda olmadıkça küresel markalarla rekabet etme şansı yok. Çünkü altyapımız da kaliteli işgücü gerektiriyor. Şirketimizde SAP kullanıyoruz. Bu yatırımı yaptık. SAP’yi bugün dünya devleri kullanıyor. Türkiye’de restorancılık sektöründe kullanan başka şirket yok. Bu sistem ile bütün Türkiye'yi merkezi yönetim sistemiyle kontrol edip ölçüp değerlendirip standardizasyonu sağlıyoruz" dedi.