2 bin 500 kişiyi istihdam edecek 50 fabrika kuruluyor

Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, üretime geçecek 50 fabrikanın tamamlanması ile 2 bin 500 kişiye daha istihdam sağlanacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Anadolu OSB’de üretime geçen 10 fabrikada yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlandığını, üretime geçme hazırlığında olan 50 fabrikanın tamamlaması ile yakın zamanda 2 bin 500 kişiye daha istihdam sağlanacağını söyledi. ODTÜ İşletme Bölümü son sınıf öğrencileri, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen eğitim programı kapsamında Anadolu OSB’yi ziyaret etti. Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, iş hayatında yaşadığı tecrübeleri ve Anadolu OSB’nin başarı öyküsünü, yakın zamanda iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler ile paylaştı. 

Tuncay, “Mikro ve küçük ölçekli işletmelerin orta ve büyük ölçekli işletmelere dönüşme sürecinde kuluçka merkezi olma hedefi ile tohumlarını attığımız Anadolu OSB, bugün geldiği noktada üretim ve istihdam haline dönüştü. Hiçbir mali destek almadan küçük tasarrufl arla başlayan projeye işletmeleri inandırmak bizim için büyük bir övünç kaynağı oldu. Anadolu OSB’nin başarısı işte burada yatıyor” diye konuştu. 

'İşsizliği girişimci azaltacak' 

2002 yılında Anadolu OSB kurulduğunda, 10 yıl içerisinde işletmeye geçişin planlamasını yaptıklarını dile getiren Tuncay, “Geldiğimiz noktada, makine, elektrik, metal ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren yatırımcılardan oluşan Anadolu OSB’de üretime geçen 10 fabrikada yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlandı. Üretime geçme hazırlığında olan 50 fabrikanın tamamlaması ile yakın zamanda 2 bin 500 kişiye daha istihdam sağlayacağız. Bugün ekonomik istikrarı tehdit eden işsizlik en önemli sosyal sorunların odak noktasıdır. İşsizliği azaltma ve ortadan kaldırma, verimli istihdamı geliştirme görevi hiç şüphesiz girişimci işverenlerindir. Fabrika sayısını artıracak bir seferberlik anlayışı ile geliştirdiğimiz Anadolu OSB’de girişimcilere kucak açıyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir