23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Milletin, tarihinin en sıkıntılı dönemini 20. yüzyılın ilk çeyreğinde geçirdiğini kaydeden Davutoğlu, Türkiye’nin bağımsızlık ve hürriyetine kasteden düşmanların, milleti tarihin bir öznesi olmaktan çıkartmak istediğini belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 95 yıl önce bugün Ankara’da açılmasının tarihte önemli bir dönüm noktası teşkil ettiğini kaydeden Davutoğlu, “TBMM’nin açıldığı bu gün, milletimizin istiklâl uğrundaki kararlılığını ve istikbale ilişkin umudunu paylaştığı gün olmuştur. Genç, yaşlı, kadın, erkek bütün eşhasıyla omuz omuza veren milletimiz, hürriyet ve bağımsızlığına kasteden düşmanlara karşı destansı bir mücadele vermiştir. Müstevlilerden aman dilenmeden kıt imkanlarla şeref ve haysiyetini koruyan milletimiz, elde ettiği zaferle al bayrağımızı özgürce göndere çekmeyi başarmıştır” dedi.

23 Nisan 1920 ruhuyla çözülmeyecek hiçbir sorun, aşılmayacak hiçbir engel olmadığını vurgulayan Davutoğlu, “Tarihimiz bu konuda çok sayıda örnekle doludur. 23 Nisan aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi olarak gördüğümüz, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini devredeceğimiz çocuklarımızın da bayramıdır. İstiklâl Savaşımızın lideri, Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan’ın bu açıdan da ayrı bir manası vardır. Daha özgür, daha aydınlık, daha huzurlu ve daha mutlu bir gelecek idealini temsilen, bugün aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir. Hükümet olarak en büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın millî ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur” ifadelerini kullandı.

Bu inanç ve düşüncelerle 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını kaydeden Davutoğlu, “Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan Birinci Meclisimizin cesur ve fedakâr üyelerini saygı ve şükranla anıyorum. İstiklâl mücadelesinde özveriyle görev almış Anadolu’nun her bir evladına rahmet diliyorum.

Bu anlamlı günde coşkumuz ve neşemizi artıran değerli evlatlarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en samimi duygularla kutluyorum” açıklamasında bulundu.