40 ülkede atık suyu arıtan cihazları Miranda üretiyor

Cirosunun yüzde 10'unu araştırma ve geliştirmeye aktaran Miranda Çevre ve Su Arıtma Teknolojisi şirketi, 6 kıtada 40 ülkeye ihracat yapıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİLİZ COŞKUN

ANKARA - Atıksu arıtımı ve arıtılmış suyun yeniden kullanımı üzerine çözümler üreten Miranda Çevre ve Su Arıtma Teknolojileri firmasının sunduğu sistem ve çözümler bugün 6 kıtada 40’ı aşkın ülkede tercih ediliyor. Firmanın kurucularından Bülent Hatay, dünyada Maldivler’den Virgin Adaları’na, Fiji Adası’ndan Ekvator Ginesi’ne kadar birçok pazarda Miranda’nın ürün ve hizmetlerinin tercih edildiğini ifade ederek, “Yürütmekte olduğumuz faaliyetler, sistemlerimizin 6 kıtada 40’ı aşkın ülkede tercih edilmesini sağlıyor” dedi. 

Su, atıksu arıtımı ve arıtılmış suyun yeniden kullanımı üzerine çözümler üreten Miranda AŞ 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Firmanın kurucularından Bülent Hatay, kendisinin ve ortağı Mete Özsoy’un sektördeki tecrübelerinin 15 yılı aştığını söyledi. 2010 Endüstriyel Tasarım Ödülü alan Miranda’nın, inovasyona büyük önem verdiğini vurgulayan Bülent Hatay, her sene bütçelerinin yüzde 10’luk bölümünü Ar-Ge departmanına ayırdıklarını dile getirdi. 

Hatay, “Pazarda en az enerji tüketimi vaat eden Miranda sistemleri 0,25 kw/saat'lik bir redüktörle çalışabildiği gibi aynı zamanda müşterilerin de talebi doğrultusunda güneş enerjisi ile de çalışıp enerji tüketimini sıfır seviyesine çekebiliyor” dedi. 

Tasarladıkları sistemlerin minimum düzeyde elektrik tüketimini taahhüt ettiğini bildiren Hatay, ürünlerinin; sistemlerinde kullanılan düşük enerjili çalışabilen motorlar sayesinde sessiz olması; GRP kompozit dış cephesi sayesinde paslanmaz sistemlere sahip olması, yine etkili aerobik arıtım teknolojisi sayesinde kokusuz olması gibi avantajlar sunduğunu kaydetti. 

57eytmhj.jpg

Hatay, hizmet ve sistemlerinin Türkiye’deki birçok projede kullanıldığını; ürünlerinin inşaat sektörünün önde gelen firmalarından talep gördüğünü kaydetti. Buna ek olarak, Hatay, dünya üzerinde Maldivler’den Virgin Adaları’na, Fiji Adası’ndan Ekvator Ginesi’ne kadar birçok pazarda ürün ve hizmetlerinin tercih edildiğini dile getirdi. 2012 yılında, geri dönüştürülebilir su sektöründe faaliyet gösteren uluslararası SKion firması ile ortaklık yapısı kurulduğunu ifade eden Hatay, “Yürütmekte olduğumuz faaliyetler, sistemlerimizin 6 kıtada 40’ı aşkın ülkede tercih edilmesini sağlamakta ve dünya çapındaki bilinilirliğini her geçen gün artırıyor” diye konuştu.

“2014’te yüzde 100’ün üzerinde büyüdük” 

2014 yılının oldukça başarılı bir yıl olduğunu ifade eden Hatay, “Ciro bazında büyüme oranı olarak 2013 yılına nazaran yüzde 100’ün üzerinde büyüme sağladık ve birçok yeni ülke ve pazara giriş yapmayı başardık” dedi. Bu doğrultuda, 2015 yılı yatırım planlarını aktaran Hatay, bu yatırımların artan bir biçimde Ar-Ge, Ür-Ge, standardizasyon ve karlılığı geliştirmesi planlanan inovasyon süreçlerine yöneldiğini anlattı. Hatay, “Örnek vermek gerekirse, solar enerji ile çalışabilen atıksu arıtma modülleri üretebiliyor olmak Miranda’nın sektörde öncü dikkat çekici ve önemli firmalardan biri olduğunun en güzel kanıtıdır. 2015 yılında, en az 2014 yılındaki büyüme başarısını gerçekleştirmeyi istiyoruz” dedi.