Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan intihar etti

Modern Türk Edebiyatı'nda yer tutan eserin yazarı Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan’ın geçtiğimiz Pazar günü boğaz köprüsünden atlayarak intihar ettiği söylentisi doğrulandı. İnternette yayılan haberlerin ardından 52 yaşındaki yazara ulaşılamıyordu.

Bugün yazarın kardeşi karikatürist-yazar Hasan Kaçan akşam saatlerinde twitter’dan kardeşinin intihar haberini, "Metin Kaçan ile ilgili bilgiler maalesef doğrudur. Aile olarak bir umuttur diyerek paylaşmadık. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ederiz." mesajıyla doğruladı.

Taksici ortaya çıkardı

Çengelköy Polis Merkezi’ne giden taksi şoförü Yüksel Güçlü, Metin Kaçan olduğunu söyleyen bir kişinin fotoğraf çekeceğini söyleyip yavaşlamasını istediğini, yavaşlayınca da cüzdanını ve telefonunu bırakıp otomobilden fırlayıp korkulukları aşarak kendini Boğaz’a bıraktığını söyledi.

Taksicinin karakolda verdiği ifadeye göre olay geçtiğimiz pazar günü sabaha karşı meydana geldi. Karakola panik halinde gelen 34 TFL 25 plakalı taksinin sürücüsü Yüksel Güçlü, Esenler’den taksisine binen müşterisi ile sohbet ederek Köprüye kadar geldiklerini anlattı. Şoför Güçlü karakoldaki ifadesinde, “Bana yazar Metin kaçan olduğunu söyledi. Üsküdar’da evi varmış oraya gideceğini söyledi. Köprüye girdikten sonra fotoğraf çekeceğini söyleyerek yavaşlamamı istedi. Aklıma kötü bir şey gelmediği için yavaşladım. Ben ne olduğunu anlamadan cep telefonu ile cüzdanını koltukta bırakıp aşağı atladı. Ben müdahele edemeden koşarak korkuluklara ulaştı ve kendini aşağı bıraktı” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir