Ağustos ihracatı sevindirecek

Temmuz ayında yüzde 19 düşen ihracatın ağustos ayında artış göstermesi bekleniyor. 1-24 Ağustos itibariyle ihracat 8.1 milyar dolar düzeyinde.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Temmuz ayında yüzde 19 düşen ihracatın ağustos ayında artış göstermesi bekleniyor. TİM verilerine göre, temmuz ayında ihracat geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 18,7 azalarak 8 milyar 779 milyon dolar olmuştu. 1-24 Ağustos itibariyle ihracat 8.1 milyar dolar düzeyinde. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 15 Temmuz’da yaşanan gelişmelerin ihracatta herhangi bir azalmaya yol açmadığını, aksine ihracatın artışa geçtiğini söyledi.  Büyükekşi, "İçinde bulunduğumuz ağustos ayında ihracatımız son derece başarılı bir performans gösteriyor. Önümüzdeki perşembe günü rakamlarımızı Giresun’da açıklayacağız. Şimdiden söyleyebilirim ki ihracatımız geçtiğimiz yıla göre artış gösterecek" dedi. 

Yurtdışı temasları yazılı açıklama ile değerlendiren TİM Başkanı Büyükekşi, "Türkiye ekonomisinin başarılı performansını dünyaya anlatıyoruz" dedi. İhracatın yaşanan tüm sıkıntılara rağmen güçlü seyrini koruduğunu kaydeden TİM Başkanı, "Yurtdışındaki muhataplarımıza Türkiye ekonomisinin dinamizmini anlatırken, ihracat performansımızı önemle vurguluyoruz. 15 Temmuz’da yaşanan gelişmelerin ihracatımızda herhangi bir azalmaya yol açmadığını, aksine ihracatımızın artışa geçtiğini anlatıyoruz. İçinde bulunduğumuz ağustos ayında ihracatımız son derece başarılı bir performans gösteriyor. Önümüzdeki perşembe günü rakamlarımızı Giresun’da açıklayacağız. Şimdiden söyleyebilirim ki ihracatımız geçtiğimiz yıla göre artış gösterecek. Bu da ülkemizde üretimdeki ve ihracattaki istikrarın devam ettiğinin net bir kanıtı" dedi.

"15 Temmuz ve sonrasını doğrudan paylaşma imkanımız olacak"

Büyükekşi, "İhracatımızda yaşanan olumlu gelişmelerin yanında Türkiye ekonomisinin güçlü seyrinin devam ettiğini her mecrada anlatmalıyız. TİM olarak ihracatçılarımızı Türkiye’deki yabancı misyon şefleriyle buluşturuyoruz. Gelecek hafta sonu Türkiye'deki büyükelçileri bir araya getireceğimiz yıllık toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Üç yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon bu yıl daha anlamlı bir döneme denk geldi. İhracatçılar olarak büyükelçiler ile 15 Temmuz ve sonrasındaki gelişmeleri de doğrudan paylaşma imkanımız olacak" diye konuştu.

"Hollanda ve İtalya ziyaretlerimiz son derece verimli geçti"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve iş dünyası temsilcileri ile birlikte 23 - 24 Ağustos tarihlerinde Hollanda ve İtalya'ya ziyaretlerde bulunduklarını da hatırlatan TİM Başkanı Büyükekşi, şöyle devam etti: 

"Sayın Bakanımız ile birlikte 15 Temmuz’da yaşanan hain girişimin ardından ülkemizde yaşananları anlatmak için ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bu ziyaretlerimizde ilgili ülkelerin bakanlarına, iş dünyasına ve medya mensuplarına yaşanan gelişmelerin Türkiye ekonomisinde herhangi bir bozulma yaratmadığını, Türkiye’nin üretmeye, büyümeye ve ihracata devam ettiğini anlattık. Son olarak, Hollanda ve İtalya’daki ziyaretlerimiz de bu kapsamda son derece verimli ve başarılı oldu. Söz konusu ziyaretlerimiz önümüzdeki günlerde de tüm hızıyla devam edecek. Eylül ayı da bu anlamda bizler için çok yoğun geçecek."