Akfen GYO, 5-6 Mayıs'ta talep toplayacak

Hisseleri 2,05-2,50 TL fiyat aralığında satışa sunulacak Akfen GYO'nun, halka arz büyüklüğünün 110 milyon TL ile 150 milyon TL arasında olması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akfen GYO, halka arz için 5-6 Mayıs tarihleri arasında talep toplamaya başlayacak. Hisseleri 2,05-2,50 TL fiyat aralığında satışa sunulacak Akfen GYO'nun, halka arz büyüklüğünün 110 milyon TL ile 150 milyon TL arasında olması bekleniyor.

Akfen GYO'nun halka arzı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süha Güçsav, Avrupa'nın en büyük otel zincir grubu Accor S.A. ile 2005 yılında stratejik ortaklık kurarak, Novotel ve İbis markalarını Türkiye'ye getirdiklerini, ayrıca Türkiye'de ekonomik anlamda şehir otelciliğinin geliştirilmesi için işbirliklerini Accor S.A. ile geliştirdiklerini söyledi.

8 otel daha yapılacak

Güçsav, beş yıldızlı otellerde özellikle Antalya, İstanbul ve Ege bölgesinde yeterli yatak kapasitesi olmasına karşın, Anadolu illerine bakıldığında bu yatak kapasitesi arzının çok düşük olduğunun görüldüğünü ve özellikle ekonomik segmentte bir uluslararası zincir olmadığını fark ettiklerini dile getirerek, "İlk yatırım programı 2005-2010 döneminde başladı. Accor S.A. ile yapılan anlaşma çerçevesinde 2010 yılı sonuna kadar Türkiye'de 9, KKTC'de Mercure Otel için de bir isim hakkı sözleşmesi olmak üzere 10 otel teslim ettik. 2010-2015 dönemini kapsayan ikinci yatırım programına ilişkin anlaşmamız devam ediyor. Bu yatırım dönemi içinde en az sekiz tane otel daha Türkiye'de faaliyete sunulacak. Bunlardan 3'ü İstanbul'da, 1'i İzmir'de, 1'i Ankara'da, 1'i Adana'da, kalan 2'si ise Accor S.A ile daha sonra mutabakat sağlanacak lokasyonlarda olacak" dedi.

Rusya'da otel açacak

Accor S.A ile işbirliklerini Rusya'ya da taşıdıklarını belirten Güçsav, "Rusya'da da 2011 yılında işletmeye geçecek Samara ve Yaroslav şehirlerinde iki yeni İbis Oteli ile Samara Ofis yatırımımız bulunuyor. Ayrıca Kaliningrad ve Moskova'da inşa edilecek İbis otellerinde de proje ve ruhsat çalışmaları devam ediyor" dedi.

Otelleri Accor S.A. işletecek

Akfen GYO'nun Türkiye'de, özellikle ekonomik şehir otelciliğine odaklanan tek Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) olduğunu söyleyen Gündüz, bütün projelerini, Avrupa'nın zincir otel grubu olan Accor S.A. ile 2005 yılında imzalanan stratejik ortaklık anlaşmasına çerçevesinde gerçekleştirdiklerini, bu stratejik ortaklığın ise Novotel ve İbis otel markalarında bir münhasırlık getirdiğini kaydederek, "Biz otel işinde sadece Accor S.A. ile çalışabiliyoruz. Accor'da bu iki markada yatırımcı olarak Türkiye'de sadece bizimle çalışabiliyor. Novotel ve İbis otel markalı otelleri tamamladıkça, uzun dönemli kira sözleşmeleri ile bu otelleri açılışı ve işletmesi için Accor S.A. devrediyoruz" açıklamasında bulundu.

Gündüz, 2015 yılı sonuna kadar toplam 22 otel ve bir ofis portföyüne ulaşmış olacaklarını bildirdi.

Halka arz büyüklüğü 110 milyon ile 150 milyon lira arasında olacak

Oyak Yatırım Kurumsal Finansman Grup Müdürü Buğra Baban ise Akfen GYO'nun halka arz öncesi sermayesinin 138 milyon TL olduğunu, halka arz sonrası çıkarılmış sermayenin 184 milyon TL olacağını bildirdi.

Baban, Akfen GYO'nun halka arzına ilişkin şu bilgileri verdi:

"8 milyon 117 bin 500 hisse, Akfen Holding'in sahip olduğu hisselerden satılacak. Yeterli talep oluşursa 8 milyon 117 bin 625 hissenin de ek satış kapsamında halka arzı söz konusu olabilecek. Toplam arz büyüklüğü ek satış hariç, yüzde 29.41'lik halka açıklık oranına sahip olacak. Halka arz fiyat aralığını ise 2,05 - 2,50 TL arasında belirledik. Hisselerin yüzde 50'si yurt dışı kurumsal yatırımcı, yüzde 39'u yurt içi bireysel yatırımcı, yüzde 10'unu yurt içi kurumsal yatırımcı ve yüzde 1'ini Akfen Grup çalışanlarına yönelik olacak. Başarılı bir halka arz olacağını düşünüyoruz."

Halka arzdan gelir beklentisine ilişkin olarak Baban, "Gerçekleşecek fiyat aralığı, halka açıklık oranına göre 110 milyon TL ile 150 milyon TL arasında değişecek bir halka arz büyüklüğünden bahsediyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir