Almanya'da silahlı saldırı: 10 ölü, 16 yaralı

Münih kentindeki bir alışveriş merkezinde etrafa ateş açıldı. Olayda 3'ü Türk 10 kişi hayatını kaybederken, saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen İran asıllı Alman vatandaşı intihar etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı, 18 yaşında İran asıllı bir Alman'ın gerçekleştirdiği bildirildi. Münih Emniyet Müdürü Andrae, saldırıda, saldırgan dahil 10 kişinin öldüğünü, 3'ü ağır olmak üzere 16 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hubertus Andrae, düzenlediği basın toplantısında, soruşturma kapsamında yerel saat ile 20.30'da alışveriş merkezinin yakınında intihar eden bir kişinin cesedinin bulunduğunu söyledi.

Andrae, görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera kayıtlarının değerlendirmesi sonucu failin bu kişi olduğunu belirlediklerini aktardı.

Soruşturmaya göre, failin 18 yaşında İran asıllı bir Alman olduğunu bildiren Andrae, "Başka kişilerin bu olaya karıştıkları yönünde ipucumuz yok." dedi.

Olayda, saldırgan dahil 10 kişinin öldüğünü açıklayan Andrae, 3'ü ağır olmak üzere 16 kişinin yaralandığını ve bunlardan bazılarının çocuk olduğunu dile getirdi.

Andrae, saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği iddiasına ilişkin, "Bazı kişiler olay yerinden araçlarıyla hızla ayrıldı ve bunlardan şüphe duyuldu ancak olayla hiçbir ilgileri yoktu." diye konuştu.

Saldırıda ölenlerin 3'ü Türk

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münih'teki saldırıda 3 Türk'ün hayatını kaybettiğini söyledi.

567567456645645-b.jpg

2 yıldır Münih'teydi

Saldırının neden gerçekleştirildiğine dair şimdilik bir bilgi bulunmadığına değinen Andrae, failin 2 yıldır Münih'te yaşadığını anlattı.

"Failin şimdiye kadar poliste bir kaydı yok." diyen Andrae, bu kişinin hem Alman hem de İran vatandaşlığına sahip olduğu bilgisini verdi. 

Andrae, saldırganın önce bir restoranın önünde, daha sonra "Olympia Einkaufszentrum" adlı alışveriş merkezinde insanlara ateş ettiğini, ardından kaçtığını belirtti.

Olayda hayatını kaybedenlerin kimliğine ilişkin herhangi bir açıklama yapmayan Andrae, öncelikle aileleri ve yakınlarına bilgi verilmesi gerektiğini ifade etti.

Hubertus Andrae, özel timin de bulunduğu yaklaşık 2 bin 300 polisin saldırıyla ilgili görev yaptığını sözlerine ekledi.