ALTAY, 'Efes'te görücüye çıktı

Otokar, "Efes-16 Birleşik Müşterek Fiilî Atışlı Arazi Tatbikatı" kapsamında kara sistemleri ürünlerini sergiledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bu yıl ilk defa dost ve müttefik ülke unsurlarının da katılımıyla yapılan tatbikat devam ederken yapılan Efes-2016 Savunma Sanayii Sergisi’nde Türkiye'de kara sistemleri üreticiliği sektöründe faaliyet gösteren Otokar, Altay ana muharebe tankının yanı sıra yine kendi tasarımı ve üretimi olan zırhlı araç ailesini tanıttı.

Sergide Otokar’ın Cobra, Cobra II, Arma 6x6, Arma 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araçları ile Tulpar paletli zırhlı muharebe aracı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Otokar standını ziyaret etti. Otokar Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu,Otokar Yönetim Kurulu üyeleri Kudret Önen ve Serdar Görgüç, Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyete başta Altay ana muharebe tankı olmak üzere Otokar ürünleri hakkında bilgi verdiler.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 60 tona kadar uzanan araçlarını ve kule sistemlerini Türkiye’nin yanı sıra 5 kıtada 30’a yakın ülkeye ihraç ediyor. Bugün 30 bine yakın Otokar zırhlı aracı, dünyanın çok farklı noktalarında, zorlu iklim koşulları altında, riskli bölgelerde aktif hizmet veriyor.

ALTAY'ın testleri devam ediyor

Otokar, 2009 yılında Türkiye’nin ana muharebe tankı ALTAY’ın tasarım, geliştirme ve prototipleme çalışmaları için görevlendirilmişti. "Konsept Tasarım", "Detaylı Tasarım" ve "Prototip Geliştirme ve Kalifikasyon" olmak üzere üç aşamadan oluşan Dönem I olarak adlandırılan bu bölüm Otokar ana yükleniciliğinde yürütülüyor. 500 milyon dolar’lık bütçeye sahip projedeki tüm adımları plana uygun olarak başarıyla devam ettiren Otokar, şu ana kadar beş adet prototip üretti. Şu anda Dönem I’in son aşaması olan "Sistem Kalifikasyon ve Kabul Testleri" Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yapılan testlerle devam ediyor.