Askerler gözetleme araçlarına karşı 'görünmez' olacak

SSM, İnsan cildine uygulandığında gözetleme araçlarına karşı görünmezlik sağlayan boya teknolojisi projesi üzerine yoğunlaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, insan cildine uygulanarak gözetleme araçlarına karşı görünmezlik sağlayan "personel gizleme boyası" teknolojisine yönelik projeler için harekete geçti.

Müsteşarlık, Personele Yöneli̇k Gi̇zleme Boyası Teknoloji̇si̇ ve Uygulamaları Bi̇lgi̇ İstek Dokümanı yayımladı. Bu yolla, insan cildine tatbik edilmesi suretiyle değişik bantlarda çalışan gözetleme araçlarına karşı görünmezlik sağlayan "personel gizleme boyası" teknolojisine yönelik gerçekleştirilmesi planlanan projeler için altyapı hazırlanacak.

Firmalardan gelecek yanıtlara göre projeyle ilgilenen yurt içi firma, kurum, kuruluşlar belirlenecek, ilgili ürünler, hali hazırda yürütülen çalışmalar ve kabiliyetler tespit edilecek, tedarik edilmesi planlanan ürünler ile mevcut veya benzer ürünler arasında teknik, ekonomik ve idari karşılaştırmalar yapılacak.

Ayrıca geliştirilmesi veya tedarik edilmesi öngörülen sistem veya alt sistemlerine ilişkin teknik detaylar netleştirilecek, ürün için lojistik destek ihtiyaçları, tahmini bütçe ve takvim, risk alanları, yatırım ihtiyaçları belirlenecek.

Böylece Müsteşarlık tarafından projeye ilişkin belirlenen hedeflerin erken aşamada gözden geçirilmesi sağlanacak, elde edilecek veriler ışığında proje kapsamında gerekli düzenlemeler ve revizyonlar yapılacak.