Atatürk Havalimanı'nda saldırı: 41 ölü, 239 yaralı

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısında bilanço ağır: 41 kişi yaşamını yitirdi, 239 kişi yaralandı. İlk emareler IŞİD'e işaret ediyor...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye, dün akşam yine bir terör saldırısıyla sarsıldı. Atatürk Havalimanı'nda akşam saatlerinde terör saldırısı meydana geldi. 3 canlı bomba öncelikle yanlarında getirdikleri makineli tüfeklerle etrafa ateş açtı ve sonrasında üzerlerindeki bombayı patlattı. Patlamalar dış hatlar geliş ve gidiş ile otoparkta meydana geldi.

Saldırı sonrasında Ankara'dan özel uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen ve son bilgileri paylaşan Başbakan Binali Yıldırım, 36 kişinin hayatını kaybettiğini, buna ek olarak 3 canlı bombanın öldüğünü ve çok sayıda yaralı bulunduğunu açıkladı. 

Adalet Bakanı Bozdağ, kendisine ulaşan son rakamlara göre saldırıda 147 kişinin yaralandığını bildirdi.

Olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile taşınan yaralılar, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Valilik açıklama yaptı: Ölü sayısı 41'e yükseldi

İstanbul Valiliği, Atatürk Havalimanında meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 41'e yükseldiğini bildirdi. Yaralı sayısının ise 239 olduğu öğrenildi. Valilik, "Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir" açıklaması yaptı.

Başsavcılık soruşturma başlattı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca terör saldırısıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, canlı bomba olan kişilerin Adli Tıp Kurumundaki otopsilerinin bittiği ve olayda belden yukarılarında vücut bütünlüğünün bozulduğu, kimliklerinin belli olmadığı ve yabancı olabilecekleri şüphelerinin bulunduğu öğrenildi.

Canlı bombaların keşif yapıp yapmadığının da araştırıldığı soruşturmada, geçmişe yönelik havalimanındaki kamera kayıtlarının inceleneceği kaydedildi.

Uçuşlar normale döndü

Yaşanan terör saldırısı sonrasında alan, yaya ve araç giriş - çıkışına kapatıldı, uçuşlar durduruldu. Durdurulan hava trafiği gece saat 02:20 itibariyle normale döndü. 

88-020.jpg

Olay yeri inceleme tamamlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın ardından olay yerinde inceleme yaptı. 

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrasında olay yeri inceleme ekiplerinin başlattığı çalışmalar tamamlandı.

Olay yeri inceleme ekipleri, saldırının gerçekleştirildiği alanları inceledi, delil sayılabilecek unsurları topladı. 

Bu arada, saldırının meydana geldiği terminalin bir bölümü paravanla kapatıldı.

Polis ekiplerinin bölgedeki güvenlik önlemleri ise sürüyor. Park halindeki şüpheli bazı araçlar çekiciyle havalimanından götürüldü. Havalimanına gelen araçlar da kontrol edilerek içeri alınıyor. Aramalara polis köpekleri de katılıyor. 

Ayrıca havalimanındaki bilet satış gişeleri açıldı, pasaport kontrolleri de başladı. 

Belediye ekipleri de havalimanındaki temizlik çalışmalarını tamamladı.

Başbakan'dan kriz masası talimatı

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya verdiği talimat üzerine Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde yaşanan patlamayla ilgili Başbakanlık'ta kriz masası oluşturuldu. Olayla ilgili tüm bilgilerin değerlendirildiği kaydedildi. 

99-025.jpg

Kaynak: Ajanslar, TV