Atlar şaha kalktı!

EKO Fuarcılık tarafından düzenlenen EQUIST At ve Binicilik Fuarı, ziyaretçilerini ağırlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - At ve Binicilik Fuarı EQUIST İstanbul Horse Show, İstanbul Fuar Merkezi'nde üçüncü kez kapılarını açtı.  

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da katıldığı açılış, unutulmaz gösterilere sahne oldu. 9 ülkeden 76 firmanın katıldığı ve 12 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar, 13 Nisan Pazar akşamı sona erecek.

Üç yıldır düzenlenen fuarın dünya atçılık pazarından önemli bir yer edindiğini belirten Eko Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun, "EKO Fuarcılık tarafından yapılan tanıtım çalışmaları sayesinde EQUIST, tüm dünya atçılarının dikkatini Türkiye'ye çekiyor. Atçılık dünyasının en önemli markaları, EQUSIT'te yer alarak hem Türkiye hem de çevre ülkelerin gelişen pazarlarına ulaşmayı hedefliyor. Geçtiğimiz iki fuarda, çok sayıda ünlü markanın temsilcilik bağlantıları kurduğu görüldü. Bu yıl da önemli iş fırsatları oluşacak" dedi.

Gösteriler büyük ilgiyle izlendi

Açılış gününde ünlü oyuncu Cemal Hünal ve ekibi, "Tarihin İçinden Dörtnala" gösterisiyle fuarda büyük heyecan yarattı. Atlı sahneleri ile hafızalara kazınmış olan 300 Spartalı, Truva, Zorro gibi birçok önemli Hollywood yapımının vazgeçilmez atlı gösteri ekibi Profi Stunt Riders Team, atlarının gücünü, güzelliğini ve muhteşem hareketlerini "The Spirit of Horse / Atın Ruhu" adlı şovda sergiledi.

"300: Bir İmparatorluğun Yükselişi" filminde Xerxes'in atı olan Frezyen cinsi "Troy" adlı aygır bu seneki şovun yıldızı oldu.

32-001.jpg

At bakımı ve atlarla iletişim alanlarında etkinliklere de ev sahipliği yapan EQUIST Fuarı'nda Zübeyir Akbenli ve Savaş Akbenli'nin "Sıcak Nal Çakımı" ve "Atlarda Toynak Bakımı" gösterisi ilgiyle izlendi.

İlginay Göbüt Göksel'in "Atlarla Sezgisel Liderlik" ve Sevgi Saybaşılı'nın "Atlarla Koçluk ve Liderlik" konulu interaktif şovları, ziyaretçilere keyifli deneyimler yaşatırken çocuklar ilk kez pony'ler ile tanışmanın ve at binmenin keyfini çıkardı. Gösteriler fuarın son gününe kadar, her gün tekrarlanacak.